Türkiye'de Satışa Sunulacak Chery OMODA 5, Euro NCAP Güvenlik Testlerinden Tam Not Almayı Başardı

Türkiye'de Satışa Sunulacak Chery OMODA 5, Euro NCAP Güvenlik Testlerinden Tam Not Almayı Başardı

​​​​​​​​​​​​​​Yakın gelecekte Türkiye’de satışa çıkacak olan Çinli otomobil devi Chery'nin crossover OMODA 5 modelinin Euro NCAP sonuçları paylaşıldı.

Yakın gelecekte Türkiye’de satışa çıkacak olan Çinli otomobil devi chery'nin crossover OMODA 5 modelinin Euro NCAP sonuçları paylaşıldı. otomobil, test sonucunda 5 yıldız alarak tam not almayı başardı ve güvenlik konusunda öne çıkacağını bizlere gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda uzun bir aranın ardından ülkemize 3 farklı araç ile döneceğini açıklayan Çinli otomobil devi Chery’nin bu modellerinden biri olan modern tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken OMODA 5 modeli idi. Kasım ayında şirketin tanıtımını yaptığı otomobilinin, yakın gelecekte Türkiye’de de piyasaya sürüleceği paylaşılmıştı.

Yüksek teknolojileriyle beğeni toplayan birçok özelliği bünyesinde bulunduran crossover tipindeki araç ülkemizde merakla bekleniyor. güvenlik konusunda aracın neler vaat ettiği de merak edilenler arasındaydı. Bu konudaki merakımızı son bulduracak önemli bir gelişme yaşandı ve otomobilin Euro NCAP çarpışma testlerinin sonuçları açıklandı.

OMODA 5 için 2022 yılı güncel Euro NCAP test sonuçlarını paylaştı. Elde edilen veriler doğrultusunda otomobilin tasarımı kadar güvenlik konusunda da oldukça iddialı olduğu görüldü. Araç; yetişkin yolcu da %87,yayalarda %68, çocuk yolcuda %87 ve güvenlik asistanında %88’lik puanlar elde etmeyi başararak Euro NCAP’ten en yüksek derecelendirme olan 5 yıldızı almayı başardı.

Aracın iç tarafına bakacak olursak 7 adet hava yastığına yer verildiğini görüyoruz. sürücü, yolcu, yan, yan perde ve orta hava yastıklarını içeren bu koruma sistemi sayesinde çarpışma anında araçtaki yolcuların minimum zarar görmesini hedefleniyor.

Advertisement