Tamamen Elektrikli Opel Corsa-e’yi İnceledik

Tamamen Elektrikli Opel Corsa-e’yi İnceledik

​​​​​​​Türkiye otomobil pazarında elektrikli otomobil atağını Opel Mokka-e ile bismillah diyen  şirket şimdi de elektrikli Opel Corsa-e modeliyle iddiasını arttırma hazırlığında devam ediyor.

Türkiye otomobil pazarında elektrikli otomobil atağını Opel Mokka-e ile giriş yapan şirket şimdi de elektrikli Opel Corsa-e modeliyle iddiasını arttırma hazırlığında devam ediyor. Şimdi siz değerli otomobil severler için tamamen elektrikli Yeni Opel Corsa-e modelini inceledik.

Opel, elektrikli Mokka-e modelinin ardından küçük kardeşi olarak nitelendirilen Yeni Corsa-e'yi de Türkiye yollarına çıkardı. 2022 Aralık ayı ile birlikte sınırlı sayıda ön siparişe sunulan elektrikli Opel Corsa-e fiyatı 849 bin 900 TL'den satışa sunuluyor.

2023 Opel Corsa-e Kampanyası

Yüzde yüz elektrikli 2023 Opel Corsa-e, tanıtıma özel olarak 17 farklı Opel showroomunda 1 yıllık Eureko kasko desteği, 120.000 TL kredi için 12 ay % 0 faiz ve 1 yıllık E-şarj kartı gibi fırsatlar sunuluyor. Ayrıca tüm bunlara ek olarak 2023 Opel Corsa-e modelinde 8 yıl – 160 bin km batarya garantisi de standart olarak geliyor.

Opel Corsa-e Bizlere Neler Sunuyor?

Alman model elektrikli Opel Corsa-e, sadece sabit mıknatıslı senkron motor ünitesi ile değil, aynı zamanda da önceki jenerasyonların kompakt boyutlarını koruyan sportif ve karizmatik tasarımıyla da dinamik sürüş özelliklerini bir arada sunuyor. 4060 milimetre uzunluğa sahip 2023 Corsa-e modelinin aerodinamik olarak gelen jantları da bu sportif görünümle beraber verimliliği destekliyor. Araçta yaşam alanını ısıtmak ve soğutmak için bir ısı pompası görev yapıyor.

WLTP verilerine baktığımızda 350 kilometreye kadar çıkan menziliyle 5 kişilik koltuk kapasitesine sahip Corsa-e, günlük kullanım gereksinimlerini fazlasıyla karşılamakta. 50 kWh’lık batarya kapasitesi, 100 kw’lik DC hızlı şarj noktalarında yarım saat içinde % 80’e kadar şarjı dolmaktadır. Yeni Corsa-e, duvar tipi AC şarj noktasında, yüksek hızlı şarj ya da kabloyla ev tipi priz olmak üzere tüm şarj çözümlerini destek sağlamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Opel Corsa-e Sürüş Modları

Yeni Corsa-e modelinde kullanıcısı; Normal, Eko ve Spor olmak üzere üç farklı sürüş modundan birini tercih edebilmektedir. Spor sürüş modu, menzil üzerinde orta düzeyde bir etki sağlarken üstün sürüş dinamiklikleri vaadediyor. Eco modu ise kullanıcıya çok daha fazla verimlilik için destek sağlamakta.

Opel Corsa-e Teknik Özellikleri

Elektrikli otomobilin güç-aktarma sistemi, emisyonsuz sürüşü maksimum sürüş keyfiyle beraber harmanlandı. 100 kW (136 beygir) güç ve 260 Nm tork üreten bu motor ünitesi, anlık gaz tepkisiyle dinamik bir performans sergiliyor. Opel Corsa-e, 0-50 km/s hızlanma süresi 2,8 saniyede ve 0- 100 km/s hızlanma süresini 8,1 saniyede ulaşıyor. Azami hızı ise 150 km/s ile sınırlandırılmış.

Opel Corsa-e Güvenlik Özellikleri

Elektrikli Opel Corsa-e güvenlik özellikleri açısından şöyle karşımıza çıkıyor.

Yokuş kalkış desteği, ABS, ESP, aktif acil fren sistemi (yaya algılama özelliğiyle beraber), sürücü yorgunluk tespit sistemi, hız sınırlayıcı, şerit koruma özelliği, aktif şerit takip sistemi, trafik işareti tespit sistemi, kör nokta uyarı sistemi, ön çarpışma ikazı, ön, yan ve perde hava yastıkları gibi standart güvenlik donanımları ile beraber satışa sunuluyor.