Bugünkü Test Sürüşü Konuğumuz: Volvo C40

Bugünkü Test Sürüşü Konuğumuz: Volvo C40

​​​​​​​Volvo’nun tamamen elektrikli olarak satışa sunduğu ilk üyesi olan Volvo C40, iki adet elektrik motorlu Twin kombinasyonuyla bizlerin konuğu oldu.

2030 yılı itibariyle sadece elektrikli otomobil satmayı planlayan İsveçli üretici Volvo, son birkaç sene içinde attığı nitelikli adımlarıyla günümüzde bunun zeminini sağlamlaştırdığını görüyoruz. Volvo tarihinin ilk üç silindirli motor ünitesinin kullanıldığı XC40 modelinde elektrikli olarak atılan yeni dönemin ilk dönüşüm sürecini, 2021 yılı Mart ayında elektrikli C40 modeliyle takip etmişti. Tamamen elektrikli olarak satışa sunulan ilk Volvo modeli C40, kardeşi olan XC40 modeline göre coupe formu ve sportif özellikleriyle karakter olarak da diğer otomobil kullanıcılarını kendine çekmeye çalışıyor.
2022 yılı Kasım ayında ülkemizde satışa sunulan
Volvo C40, iki ade elektrikli motor ünitesini barındıran Twin versiyonu bizlerin konuğu oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Volvo C40 Tasarımı ve Boyutları

CMA platformu üzerine geliştirilen Volvo C40, tasarım olarak incelediğimizde daha çok arka görüntüsüyle XC40 modelinden kendini farklı kılıyor. Ön yüzden bir gen aktarımı niteliği taşıyan model, tıpkı eski jenerasyonlardan tanıdığımız C30 modelinde olduğu gibi arka tasarımıyla tüm aileden kendisini ayırıyor. Tavanda ve bagaj kapağında bulunan spoilelar da aracın sade yapısına sportif esintiler sunuyor. 20 inç’lik jantlar aracı daha büyük gösterme ve görsel açıdan oldukça büyük bir önem taşıyor. Aks mesafesi olarak XC40 ile aynı olan bu model, yükseklik olarak bir tık geride uzunluk olarak ise bir tık daha ileride duruyor.

Ebatsal olarak aracın boyutlarına baktığımızda en büyük detay bagaj tarafında oluyor. 460 lt’lik bir alan sunan bagaj bölümü bizleri karşılıyor. Ayrıca aracın elektrikli olmasından dolayı Volvo bir jest olarak kaputun altına erişilebilir bir 31 litrelik kullanım alanını kullanıcıları ile paylaşması oluyor.

 

Volvo C40’ın Menzil Mesafesi

Elektrikli Volvo C40 menzil mesafesi ve şarj konusunda birçok kullanıcının beklentisini karşılamaktadır. Rakipleriyle benzer oranda menzil mesafesi yakalayan elektrikli C40, iyi performanslar sergiledi. Yol bilgisayarında 460 km’ye kadar menzilin mümkün olduğunu gösteren Volvo C40 modelinde, şehir içi ve şehir dışı test sürüşünü gerçekleştirdiğimizde bize göre ortalama 360 kilometre menzil mesafesi sunuyor. Şehir içi kullanımda kolayca daha yukarılara taşınabilecek olan bu rakamlar, şehir dışı kullanımındaki veriler ise daha aşağıda da seyrediyor. Tüm bu menzil deneyiminin XC40 Twin modeliyle büyük bir oranda benzerlik gösterdiğini söylemeden geçmeyelim.

Volvo C40 Şarj Deneyimi

75 kWh’lik enerji veren gelen batarya paketi araçta 150 kW’a kadar hızlı şarj desteği sağlıyor. Sürücüler böyle bir kaynak üzerinden bataryasını yaklaşık olarak 30 dakikada %10’dan % 80 doluluk oranına çıkabiliyor. Test sürüşü yaparken bizlerin deneyimlediği en yüksek hızlı şarj değeri olan 80 kW’lık kaynak üzerinden, %12’den % 50’ye ortalama olarak 30 dakikada ulaşıldı. Kullanımını test ederken Volvo C40’ın enerji oranı %12 seviyesinde iken 30 km menzil mesafesi yazmaktaydı. Yarım saatlik şarjdan sonra bu rakam 150 ile km yol katedebilecek bir seviyeyi yakaladı. Yüzde 12 seviyesinden başlayan şarj dolumunun % 100’e gelmesiyse geçen süre 2 saat oldu. Bunun en büyük nedeni ise % 90 seviyesine geldikten sonra batarya sağlığı için şarj hızının 15 kW ile sınırlandırılmış olmasıdır.

Test sürüşü aracımız Volvo C40 hakkındaki görüşlerimiz şimdilik bu kadar aracbul.com haber blogumuzu takip etmeye devam edin. Otomobil dünyası hakkındaki tüm gelişmeleri, değişimleri ve kullanıcı deneyimlerini sizlerle saniye saniye paylaşmaya devam ediyoruz.