Peugeot, SUV Kategorisinde Satış Rekoru Kırdı

Peugeot, SUV Kategorisinde Satış Rekoru Kırdı

​​​​​​​Fransız otomobil üreticisi Peugeot, ülkemizde 2023 yılının ilk dört ayında toplam 24 bin 503 adet araç satışı gerçekleştirdi. Peugeot’un ülkemizde yaptığı bu satışların 14 bin adetini SUV gövde tipindeki araçlar oluşturdu.

Fransız otomobil üreticisi Peugeot, ülkemizde 2023 yılının ilk dört ayında toplam 24 bin 503 adet araç satışı gerçekleştirdi. Peugeot’un ülkemizde yaptığı bu satışların 14 bin adetini SUV gövde tipindeki araçlar oluşturdu.

Dünya çapında otomobil satışlarına baktığımızda araç kullanıcılarının daha fazla SUV gövde tipindeki araçları tercih ettiğini görüyoruz. Ülkemizde şu an için trafikte en çok bulunan araç tipi sedan gövde tipindeki araçlar olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde de dünya genelinde olduğu gibi SUV gövde tipinde ki araçlara olan ilgi gün geçtikçe artıyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şehir içi, özellikle şehirler arası yolculukta konforlu bir yolculuk sunan ve farklı arazi koşullarında kullanıma uygun olan SUV gövde tipindeki araçlar sürücülere farklı yol şartlarında rahat bir yolculuk imkanı veriyor.

Peugeot, Türkiye de tarihinin en yüksek nisan ayı satışını 2023 yılında yaşadı. Fransız otomobil üreticisi Peugeot’un, yakaladığı bu başarıda SUV gövde tipindeki modellerinin katkısı oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Marka, Peugeot 2008, Peugeot 3008, Peugeot 408 ve Peugeot 5008 modelleri ile SUV kategorisinde oldukça başarılı satış rakamlarına ulaştı. Şirket 2023 yılının ilk dört ayında bu modellerinde yakaladığı başarı ile 14 bin üzeri satış yapmayı başardı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu; “SUV ürün gamımız, ilk 4 aylık dönemde de liderliği kimseye bırakmadı. Ticari araç pazarında da ilk 3 marka arasında yerimizi koruduk. 2023 yılı için belirlediğimiz 57 bin adetlik satış hedefimize, ilk 4 aylık dönemde ulaştığımız 24 bin 500 adedin üzerindeki satış rakamıyla bir adım daha yaklaştık.” ifadelerine yer verdi.

Peugeot, Türkiye de 2023 yılında toplam araç satışı olarak hedefini 57 bin adet olarak belirledi. 2023 yılının nisan ayı itibariyle bu hedefinin 24 bin 503 adetini sıfır araç alan kullanıcılarına teslim etti. Peugeot, 2023 yılının nisan ayında 6 bin 309 adet araç satışı gerçekleştirdi. Peugeot, 2023 yılının nisan ayında elde ettiği bu başarı ile toplam pazarın yüzde 6.5 oranını elde etti ve en çok satış yapan beşinci marka olmayı başardı.