Verstappen, Art Arda Galibiyet Rekorunu Kırdı

Verstappen, Art Arda Galibiyet Rekorunu Kırdı

Azerbaycan'da bulunan ekip arkadaşı Sergio Perez'in arkasında ikincilikle bitiş çizgisini geçen Verstappen, o yarıştan beri hiçbir yenilgiye uğramadı ve art arda 10 yarışı galibiyetle tamamlayarak tarihe adını yazdırdı.

Art arda yarışlarda en çok galibiyet alan Sebastian Vettel, bu rekoru uzun süre elinde tutmayı başarmıştı, ta ki geçen hafta Monza'da gerçekleşen yarışta iki Ferrari'yi yenilgiye uğratarak Verstappen, art arda galibiyet rekorunu artık kendi adına geçirmiş oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Verstappen, rekorlarla ilgilenmediğini ve rekorlar için çaba göstermediğini belirtse de, kendi yaptığı başarıları önemsiz ve küçümsemese de, ekip arkadaşları için bu tür konularda Verstappen için dışarıdan bakıldığında çok duygusal.

Ekip patronu Christian Horner: “Max'in yarıştan önce gergin olduğunu söyleyemem, ancak her zamankine göre çok daha fazla odaklandığını söyleyebilirim. Bu rekoru kırmanın onun için kesinlikle bir anlamı olduğunu görebiliyordunuz. Yarışı ilk iki sırada tamamlama ve Max'in 10 zaferle rekoru tek başına ele geçirmesi tek kelimeyle olağanüstü.” İfadelerini sarf etti.

Marko : “Max için bu galibiyet serisi çok şey ifade ediyor. Kişisel olarak benim için takımın 100. galibiyetine ulaşmak bundan çok daha özeldi ama galibiyet serisi de Max için harika. Max yarıştan önce bunu başarıp başaramayacağı konusunda biraz gergindi, onun için bu rekoru kırmak gerçekten önemliydi. Artık bu rekorun sahibi kendisi, dolayısıyla önümüzdeki yarışlarda daha rahat bir Max göreceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini söyledi.

Advertisement