Peugeot, E-Lion Day Kapsamında 2024 Yol Haritasını Açıkladı

Peugeot, E-Lion Day Kapsamında 2024 Yol Haritasını Açıkladı

Peugeot, geçtiğimiz yıl ilk kez başlattığı E-Lion Day'in ardından 2024 yılında sürdürülebilir kalkınma için gerçekleştireceği ana ve yapılandırıcı eylemlerini tanıttı.

Marka, elektrikli araç ürün gamını genişletiyor, yeni garanti seçenekleri sunuyor, yapay zeka teknolojisini kullanıyor ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunuyor. Peki, Peugeot, E-Lion Day kapsamında 2024 yol haritasında neler var? İşte detaylar.

Peugeot, 9 binek ve 3 hafif ticari araçla Avrupa'nın en kapsamlı elektrikli ürün gamına sahip olacak. Marka, tamamen yeni bir elektrikli ürün gamına sahip. Yeni E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-PARTNER, E-EXPERT, E-BOXER ile pazarın en dikkat çekici modelleriyle tüketicilerin karşısına çıkan Peugeot, ürün gamını E-408 ve E-5008 olmak üzere 2024 yılında iki yeni modelle daha zenginleştirecek. Böylece Peugeot, 9 binek araç ve 3 hafif ticari araçla, Avrupa'nın ana akım otomotiv üreticileri arasında en kapsamlı elektrikli ürün gamına sahip olacak.

Peugeot, yeni E-3008 ile 8 yıl/160.000 km'yi kapsayan "Peugeot Allure Care" programını sunacak. Ürünlerinin kalitesine güvenen Peugeot, yeni E-3008 ile müşterilerine, elektromotor, şarj cihazı, aktarma organları ve ana elektrikli ve mekanik bileşenler olmak üzere belirli ülkelerde 8 yıl/160.000 km'yi kapsayan ve kullanıcının içinin rahat olmasını sağlayan "Peugeot Allure Care" programını sunacak. Peugeot Allure Care, en güncel elektrikli otomobil nesillerinin benimsenmesinin hızlandırılmasına katkıda bulunuyor ve böylece müşterilere geçiş yapmak için ihtiyaç duydukları teşviki de sunuyor. Peugeot Allure Care, Peugeot'nun belirli ülkelerde tüm elektrikli araç bataryaları için sunduğu, aracın tamamını kapsayan ve 8 yıl/160.000 km süreli garantiye ek olarak sunuluyor. Avrupa'nın en büyük pazarlarında satışa sunulan modelleriyle Peugeot, bir modelinde bu kadar kapsamlı bir garanti paketi sunan ilk Avrupalı marka olarak öne çıkıyor.

Peugeot, ChatGPT teknolojisini tüm binek ve ticari araç ürün gamında sunarak müşteri deneyimini daha da ileri taşıyor. Peugeot, E-Lion projesinin 5 unsurundan biri olan müşteri deneyimini, ChatGPT teknolojisini tüm binek ve ticari araç (2024'ün ikinci yarısından itibaren öncelikle 5 pilot pazarda) ürün gamında sunarak daha da ileri taşıyor. Bilinen en iyi üretken yapay zeka modeli olan ChatGPT, Peugeot i-Cockpit’e entegre ediliyor ve OK Peugeot sesli asistan üzerinden her türlü konuda sayısız soruyu ve isteği yanıtlayabilen gerçek bir yol arkadaşına dönüşüyor. OK Peugeot sesli asistanı etkinleştirildiğinde, ChatGPT'nin zenginleştirilmiş bir şekilde yanıt vermesi için sorgunun seslendirilmesi yeterli oluyor. Üretken yapay zeka belirli sorulara yanıtlar sağlayabiliyor. Örneğin bir şehirde gezilecek yerleri önerebiliyor ve navigasyon sistemi ile koordineli olarak kullanıcıyı oraya yönlendirebiliyor. Ancak aynı zamanda yolcularla etkileşim kurarak yolculuğa renk katabiliyor ve kullanıcının yaratıcılığını destekleyebiliyor.

Peugeot, daha az malzeme ve daha fazla sürdürülebilir malzemeler kullanmasının yanı sıra, bunların ömrünü uzatarak ve kullanım ömrü sonunda geri dönüştürülmelerini sağlayarak döngüsel ekonomiye katkıda bulunuyor. Stellantis çözümlerine dayanan eksiksiz bir ekosistem oluşturmak, E-Lion projesinin bir diğer ayağını oluşturuyor. Stellantis grubu "4R" esasına dayanan bir Döngüsel Ekonomi iş kolu geliştiriyor: Yeniden Üretim, Onarım, Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm. Peugeot, daha az malzeme ve daha fazla sürdürülebilir malzemeler kullanmasının yanı sıra, bunların ömrünü uzatarak ve kullanım ömrü sonunda geri dönüştürülmelerini sağlayarak bu yaklaşıma öncülük ediyor. Örneğin yeni Peugeot E-3008'in yüzde 23’ü çelik ve polimerler de dahil olmak üzere geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşuyor. Stellantis, Avrupa'da ömrünü tamamlamış araçların geri dönüşümünü sağlamak üzere geri dönüşümde Avrupa lideri Galloo ile ortak bir girişim olan Sustainera Valorauto'yu kurdu.

Peugeot, E-Lion Day kapsamında 2024 yol haritasında elektrikli araç ürün gamını genişletiyor, yeni garanti seçenekleri sunuyor, yapay zeka teknolojisini kullanıyor ve döngüsel ekonomiye katkıda bulunuyor. Marka, sürdürülebilir kalkınma için gerçekleştirdiği eylemlerle otomotiv sektöründe öncü bir rol oynuyor. Peugeot, E-Lion Day kapsamında 2024 yol haritasını açıkladı konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Advertisement