Toyota Araç Üretim ve Satışında Rekor Kırdı

Toyota Araç Üretim ve Satışında Rekor Kırdı

​​​​​​​Toyota, 2022 yılında dünya çapındaki araç üretim ve satışlarında tarihinin en iyi yılını yaşadığını açıkladı.

Toyota, 2022 yılında dünya çapındaki araç üretim ve satışlarında tarihinin en iyi yılını yaşadığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Toyota'nın dünya çapındaki araç üretimi, 2021 yılına kıyasla yüzde 6.5 oranında artış gösterdi. Yaşanan bu artışla birlikte dünya çapındaki toplam araç üretimi 9.13 milyon adete ulaştı.

Otomotiv üretimi ve satışlarında pandeminin sebep olduğu parça sorunu ve yarı iletken çip tedarik sıkıntısı etkileri her geçen gün azalıyor.

​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota tarafından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılında dünya çapında araç üretimi ve araç satışları marka tarihinin en iyi yılı olarak açıklandı. Şirket tarafından açıklanan verilere göre 2022 yılında dünya çapında araç üretimi, 2021 yılına kıyasla yüzde 6.5 oranında artış gösterdi. Yaşanan bu artış ile birlikte dünya çapında toplam araç üretimi 9.13 milyon adete ulaştı. Toyota'nın bu rekorundan önceki dünya çapındaki araç üretimi rekoru 2016 yılında kayıtlara geçmişti. 2016 yılında dünya çapında toplam araç üretimi 9.08 milyon olarak açıklanmıştı.

Pandemi nedeniyle ortaya çıkan parça tedarik açıklarının giderilmesiyle birlikte 2023 yılında deniz aşırı araç üretimi yüzde 9.2 oranında artış gösterdi. Yaşanan bu artışla birlikte deniz aşırı araç üretimi 6.34 milyon adete ulaştı. Çin, Kuzey Amerika ve Güneydoğu Asya gibi otomobil pazarlarındaki üretim artışı ile birlikte araç üretim sayısında artış görüldü.

Markanın Japonya içi araç üretimi ise yüzde 0.9 oranında artış gösterdi. Yaşanan bu artışla birlikte Japonya’da araç üretimi 2.79 milyon adete ulaştı. Şirketin Japonya da araç üretim hedefi ise 3 milyon adet araç üretmek.

​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota, 2022 yılında dünya çapında araç satışlarını yüzde 1 oranında arttırdı. Yaşanan bu artışla birlikte 2022 yılında dünya çapında araç satışı 9.61 milyon adete ulaştı. Toyota’nın bundan önce rekoru ise 2018 yılında gerçekleşmişti. Şirket, 2018 yılında dünya çapında toplam 9.55 milyon araç satışı gerçekleştirmişti.

Toyota’nın 2022 yılında, ülke dışı satışları yüzde 1.1 oranında artış göstererek toplam 8.2 milyon adete ulaştı. Markanın Japonya içi satışları ise yüzde 0.8 oranında artışla birlikte toplam 1.41 milyon adete ulaştı.