Bugünkü Test Sürüşü Konuğumuz: Nissan Qashqai e-Power

Bugünkü Test Sürüşü Konuğumuz: Nissan Qashqai e-Power

​​​​​​​Nissan’ın yepyeni elektrikli otomobili Qashqai e-Power’ın test ettik.

Japon otomobil üreticisinin Avrupa pazarındaki ilk elektrikli motor ünitesine taşıyan Nissan Qashqai E-Power, Bizlerin test sürüşü konuğu oluyor. Nissan Note E-Power modeline benzeyen ünitesiyle dikkat çeken bu otomobil, motor hacmini 1,5 litreye çıkartmıştı. İçten yanmalı bu motor ünitesi tek başına 156 beygir güc üretiyor olsa da bu güç tekerlere iletilmiyor. Çünkü bu motor bir jeneratör olarak görev yapıyor.

Jeneratör görevi yapan içten yanmalı motor ünitesi, elektrikli motorun çalışması için enerji üretiyor. Motorun ürettiği bu güç invertörle bataryaya ya da direkt olarak elektrikli motor ünitesine aktarılabiliyor. Nissan, bu sistemin duruma göre her ikisini de yapabileceğini duyurmuştu.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Kağıt üstünde bu kurulum sayesinde içten yanmalı motor ünitelerinin optimum devir seviyelerini, tasarruf ve düşük CO2 karbon emisyonlarıyla birleştirebiliyor. Tamamen elektrikli olmayan bu motor ünitesi, tekerleklerini sadece elektriğin gücüyle çevirmekte. Tabii bu da elektrikli motorlarının ani tork avantajını sunuyor.

Nissan Qashqai e-Power Özellikleri

Elektrikli Nissan Qashqai e-Power‘ın içten yanmalı motor ünitesi sıralı 3 silindirli ve 1.5 litre hacmindedir. Tekerlere güç veren elektrikli motor ünitesi ise 190 beygir güç ve 330 Nm Tork değerleri üretebiliyor. Nissan yetkilileri tarafından gelen iddialara göre araç şehir içinde % 34’ü bulan yakıt tasarrufu sağlıyor. Böylece ortalama yakıt tüketim değeri ise 5,4 litre olarak karşımıza çıkıyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Nissan Qashqai e-Power Fiyat Listesi

2023 yılı Şubat ayı Nissan Qashqai e-Power fiyatları güncel olarak şöyle karşımıza çıkıyor.

  • Nissan Qashqai e-Power DESIGN PACK – 1367000 TL
  • Nissan Qashqai e-Power SKYPACK – 1399100 TL
  • Nissan Qashqai e-Power PLATINUM PREMIUM – 1576200 TL