Yeni Citroen e-C4 X’in Test Sürüşü Gerçekleşti

Yeni Citroen e-C4 X’in Test Sürüşü Gerçekleşti

Kısa bir zaman önce Türkiye pazarına giriş yapan Citroen C4 X, elektrikli e-C4 X seçeneğiyle oldukça büyük bir ilgi görüyor.

Fransız otomobil üreticisi Citroen’in C4 ailesi Türkiye’de 4 ayrı modeliyle giriş yaptı. Bunlar; Citroen C4, Citroen e-C4, Citroen C4 X ve Citroen e-C4 X’tir. Bu hafta test sürüşü konuğumuz tamamen elektrikli Citroen e-C4 X oluyor.

PSA Grubu elektrikli araba üretme konusunda işleri oldukça ciddi tutuyor. Birçok aracın yüzde yüz elektrikli versiyonunu tanıtan marka araç modellerinin birçoğunu da en baştan tamamen elektrikli enerjisiyle çalışan otomobil olarak sunuluyor.

Çok kısa bir zaman önce Dünya lansmanı gerçekleştirilen Yeni Citroen C4 X’de bu modeller arasında yer alıyor. Türkiye pazarında satışa sunulan otomobilin elektrikli varyantı, en üst donanım paketiyle, dizel ve benzinli araçlardan daha uygun fiyatla satışa sunuluyor.

Yeni Citroen e-C4 X Hakkında Öne Çıkanlar

Tasarım, karakter ve profil açısından fosil yakıtlı motor ünitelerine sahip olan kardeşlerinden ayrışmayan Yeni e-C4 X’ün ön kapılarında bulunan arma ve arka tarafta egzoz çıkışı olmamasıyla kendisini ayrı kılıyor.

SUV, Sedan ve Liftback karoserlerinin karışımı görünümünü ciddi anlamda koruyan e-C4 X’in yaşam alanında ve en önemlisi, bagaj hacminde bir farklılık bulunmuyor. Bu da, geniş iç mekan sunan bagaj alanı ve arka taraftaki yolcu koltuklarının korunduğuna şahitlik ediyoruz.

Grubun yepyeni bir yazılım teknolojisine sahip, 156 bg gücündeki elektrikli motor ünitesiyle donatılan araç 156 beygir gücündedir. 50 kWh’lık batarya kapasitesine sahip olan 2023 Citroen e-C4 X'in menzil mesafesi de 400 km'nin altındadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Citroen'in e-C4 modelinde olduğu gibi sürücülerin avantajına olan bir kampanya ile satışa sunulan e-C4 X, istenildiğinde wallboxla veya ücretsiz 1 yıllık hızlı şarj desteğiyle tercih edilebilmektedir. Citroen e-C4 X fiyatının, aynı donanım paketine sahip ailenin diğer üyelerinden daha uygun fiyata sahip olması da büyük avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

Her gün şehir trafiğiyle mücadele eden potansiyel otomobil kullanıcıları için oldukça avantajlı bir seçenek olan bu aracı siz değerli otomobil sürücüleri nasıl bulduğunuza dair görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.