Volvo EX30'un 2023’de Tanıtılacağı Açıklandı

Volvo EX30'un 2023’de Tanıtılacağı Açıklandı

​​​​​​​​​​​​​​Geçtiğimiz Kasım ayında İsveçli otomobil üreticisi Volvo, tamamen elektrikli araç EX90'ın tanıtımını yaptı. Daha küçük boyutlara sahip crossover bu tanıtım sırasında karşımıza çıktı.

Geçtiğimiz Kasım ayında İsveçli otomobil üreticisi Volvo, tamamen elektrikli araç EX90'ın tanıtımını yaptı. Daha küçük boyutlara sahip crossover bu tanıtım sırasında karşımıza çıktı. Birçok kişi tarafından aracın isminin EX30 olması beklenirken şirketin CEO'su Jim Rowan yaptığı son açıklamalarla birlikte bu beklentileri doğruladı.

Automotive News Europe’ya roöportaj veren Volvo CEO'su Jim Rowan, 2023 yılında tanıtımı yapılacak olan tamamen elektrikli giriş seviyesi crossover modelinin isminin EX30 olacağını ifade etti. Bu aracın üretiminin Çin'de gerçekleşeceğini de bu röportaj sırasında açıkladı.

2025 yılına kadar satışlarını yüzde 70 oranında artırmayı hedefleyen Geely'ye ait olan otomobil üreticisi bu bağlamda, 2025 yılında yıllık 1.2 milyon aracın teslimatını gerçekleştirmeyi planlıyor. EX30’un sürücü kitlesinin 18 ila 19 yaş aralığında olan ilk otomobil deneyimini yaşayacak olan kullanıcılar olduğu Volvo CEO’su Rowan tarafından paylaşıldı.

3 aylık taahhüt gerektiren bir abonelik planıyla aracın teslim edilmesi hedefleniyor. Batarya kiralama ya da batarya değişimi gibi seçeneklerin aracın fiyatını düşürmek amacıyla güvenlik nedeniyle sunulmayacağı ifade edildi.

Rowan ayrıca XC90 ile ilgili de bazı açıklamalarda bulundu ve henüz aracın ürün gamından kaldırılmayacağını ifade etti. Bu kararın özellikle bazı bölgelerde elektrifikasyon sürecine geçişin yavaş ilerlemesinden dolayı olduğunu da sözlerine ekledi.

Advertisement