Rimac Nevera, Bu Senenin Rekorlarına Son Noktayı Koyuyor

Rimac Nevera, Bu Senenin Rekorlarına Son Noktayı Koyuyor

Ünlü Otomobil üreticisi Rimac amacına ulaştı Tesla Model S Plaid Track Pack'in rekorunu alt üst etti.

Hirvatistan otomobil üreticisi, elektrikli hiper otomobilinin Nürburgring pistinde yeni bir elektrikli araç tur rekoru kırdığını duyurdu. Nevera, 7 dkk 5 saniye 298 salise de Tesla’yı birinciliğinden etti.

Diğer bir piste geçen Nevera orda da boş durmadı bu pist önceki pisten daha kısa olmasına rağmen bakalım burada Nevera neler yapmış. Bu pist 20 km 600 metre’dir Nevera bu pistte tamı tamına 7 dkk 0 saniye 928 saliselik bir süreyi oldukça başarılı bir şekilde elde etti. Ünlü Hırvat yarış pilotu olan Martin Kodrić, Michelin Cup2R lastiklerini piste kullanarak rekor silip tekrar yazan turu gerçekleştirdi. TÜV SÜD ve araç içi Uzölçümü tarafından tur süresi ölçülen aracın yaptığı en uygun turu belirlendi.

Bu pistte ilk olarak Tesla Model S Track Pack 7 dakika 25.231 sürelik bir rekoruyla Porsche Taycan Turbo S’in elde ettiği rekoru geride bırakmıştı. Bu seferde Tesla’nın Rekorunu elinden alan Nevera oldu Tesla’dan 20 saniye kadar daha hızlı olmasıyla rekoru eline aldı.

Mate Rimac, elektrikli araçların tur rekoruyla ilgili olarak aşağıdakileri ifade etti: "Nevera, birçok yönden hiper otomobil dünyasını yeniden yarattı, yeni teknolojiler, yetenekler ve performans seviyeleri getirdi. Ancak yeteneklerini en basit şekilde kanıtlamanın yolu, dışarı çıkıp rekorlar kırmaktan geçiyor. Ve işte tam olarak bunu 2023'te birçok kez yaptık.".

Bu rekoru elde etmek için büyük bir çaba harcandığı açıkça görülüyor. Kodrić, "Bu hafta egzersiz seanslarımız sırasında zorlu hava koşulları yaşadık ve  yazın en sıcak günlerinden birini seçerek tur zamanı belirledik." dedi.

Advertisement