Lüks Otomobil Markası Genesis, Satış Rekorunu Kırdı

Lüks Otomobil Markası Genesis, Satış Rekorunu Kırdı

Güney Kore merkezli Genesis markası, bu geçtiğimiz Ağustos ayında dünya çapında bir milyon satış rakamını aşmayı başardı.

Genesis markası, kuruluşundan günümüze kadar toplam 1 M 8 Bin 804 otomobil satışını gerçekleştirdiğini onayladı. Bu satışların yarısından fazlası Güney Kore pazarında gerçekleşti ve Güney Kore'de tam olarak 690 bin 177 otomobil satıldı. Diğer 225 bin otomobil ise Amerika Birleşik Devletleri'nde satıldı. Kalan 93 bin 627 araç ise diğer ülkelerdeki müşterilere ulaştırıldı.

Genesis, şimdiye kadar gerçekleştirdiği satış rekorlarında en yüksek satışı G80 sedan modeli ile elde etti. Güney Kore pazarında G90 sedan ile yer alan marka, 2016 yılında G80 ile yoluna devam etti. Daha sonra G70 sedanını pazara sundu ve Genesis, bu üç modelle sınırlı kaldı.

2020 yılında, SUV segmentine GV80 modeli ile ilk adımını atan Genesis, aynı yılın sonlarına doğru bir diğer SUV modeli olan GV70'i tanıttı. Son olarak, GV60 adını taşıyan yeni bir SUV modeli ile Genesis, SUV segmentinde üç farklı modelle yer almış oldu.

Genesis, model çeşitliliğini artırmasıyla birlikte satış rakamlarını önemli ölçüde artırdı. Bu satış rakamlarına ulaştıktan sonra, Genesis dünya çapında rekabeti büyütmeyi hedefliyor.

Advertisement