MG 4 Electric, Euro NCAP Testlerinden Tam Puan Almayı Başardı

MG 4 Electric, Euro NCAP Testlerinden Tam Puan Almayı Başardı

​​​​​​​MG 4 Electric geçtiğimiz yaz ayında resmen tanıtımı yapılmıştı. Türkiye’ye henüz gelmeyen araç Euro NCAP güvenilirlik testinden tam puan alarak güvenilir bir araç olduğunu gösterdi.

MG 4 Electric geçtiğimiz yaz ayında resmen tanıtımı yapılmıştı. Türkiye’ye henüz gelmeyen araç Euro NCAP güvenilirlik testinden tam puan alarak güvenilir bir araç olduğunu gösterdi. MG 4, Euro NCAP testlerinden en yüksek puan olan beş yıldız almayı başardı.

Euro NCAP'in resmi sitesinde paylaşılan veriler aracın güvenirliğini gözler önüne seriyor. Çocuk yolcularda yüzde 80 oranında başarı sağlayan otomobil, yetişkin yolcu güvenlik derecelendirmesinde ise yüzde 83 oranında başarı gösterdi.  Zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde yüzde 75 ve güvenlik yardımcısı kategorisinde ise yüzde 78 oranında başarı elde etti.

Araba, 1.835 milimetre genişliğe, 1.504 milimetre yüksekliğe ve 4.287 milimetre uzunluğu ile 2023 yılının ilk dört ayı içerisinde Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.

51 ve 64 kWh'lik batarya seçeneklerine sahip olan SUV aynı zaman da SAIC Motors tarafondan geliştirilen en ince bataryayı kullanacak. 51 kWh’lik batarya 350 kilometre menzile ulaşacak ve daha uygun fiyatlı olacak. 64 kWh'lik kapasiteye sahip batarya ise 450 kilometre menzile ulaşabilecek.

Türkiye’ye modelin hangi versiyonlarının geleceği ise henüz açıklanmadı. İki versiyon seçeneği bulunan model, 170 beygir güc ve 205 beygir güç ile karşımıza çıkıyor.

Modelin en güçlü versiyonunun 0’dan 100 kilometreye ulaşması 8 saniye gibi bir süreyi buluyor. Şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada MG 4 Electric'in daha performanslı versiyonunda olacağı açıklamıştı. Bu performanslı versiyonun Türkiye de satışa çıkarılacağı ise henüz belli değil.

Advertisement