Volkswagen ID. Buzz, Euro NCAP Çarpışma Testlerinden 5 Yıldız Almayı Başardı

Volkswagen ID. Buzz, Euro NCAP Çarpışma Testlerinden 5 Yıldız Almayı Başardı

​​​​​​​Volkswagen’in tamamen elektrikli aracı ID. Buzz, hem modern tasarımıyla hem de teknolojik özellikleriyle dikkat çeken araçlardan bir tanesi. Euro NCAP çarpışma testi sonuçları paylaşılan aracın Türkiye de ileri bir tarihte satışa çıkarılması beklen

Volkswagen tarafından tamamen elektrikli olarak üretilen ID. Buzz, hem modern tasarımıyla hem de teknolojik özellikleriyle dikkat çeken araçlardan bir tanesi. Euro NCAP çarpışma testi sonuçları paylaşılan aracın Türkiye de ileri bir tarihte satışa çıkarılması bekleniyor. Güvenlik testlerini başarıyla geçen araç, 5 yıldız almayı başardı.

Euro NCAP tarafından paylaşılan rapor doğrultusunda tamamen elektrikli minibüs yolcu korumada yüzde 92’lik bir başarı yakalamış oldu. Yetişkin yolcu koruması ile kıyasladığımızda ise çocuk yolcu koruma da daha düşük bir başarı göstererek yüzde 87 oranında bir başarıya ulaştı. Sürüş asistanları tarafında da yüzde 90 gibi yüksek bir derece almayı başaran araç, yaya korumasında ise beklentilerin altında kalarak yüzde 60 oranında kaldı. Bu testler için kullanılan ID. Buzz versiyonu 201 beygir güce sahip arkadan itişli olan versiyondu.

Test sırasında modelin boş ağırlığı da ölçüldü ve boş ağırlığın 2.3384 kilogram olduğu açıklandı. Şu anda araç, kapasitesi 77 kWh batarya ile satışa sunuluyor. İlerleyen günlerde 58 kWh kapasiteye sahip bataryanın giriş seviyesi versiyonu olarak piyasaya çıkarılması hedefleniyor.

Euro NCAP ilk testini 1997 yılının Şubat ayında paylaşmıştı. Euro NCAP 2022 yılında ise bu araca ek olarak birçok otomobil modelinin testini gerçekleştirdi.

Advertisement