Bugünkü Test Sürüşü Konuğumuz: Honda City

Bugünkü Test Sürüşü Konuğumuz: Honda City

Test sürüşü köşemizde bugün Honda City bizlerle beraber oluyor. Lafı hiç uzatmadan test ettiğimiz Honda City’nin tüm özelliklerini ve kullanıcı deneyimlerimizi sizlerle paylaşalım.

Honda ailesinin en yeni üyesi olan B-Sedan City’i kullanmaya başladığımızda bizi ilk etkileyen Honda motor kalitesini ve performansını fazlasıyla hissettiriyor olması. Özellikle dikkat çeken otomatik vites şanzımanındaki F1 vites kulakçıkları aracı sportif bir şekilde virajlarda performansın keyfini doyasıya çıkarmamızı sağlıyor.

Honda City Yakıt Tüketim Özellikleri

En etkileyici özelliklerden bir tanesi de Honda City’nin kliması dahi açıkken sonuna kadar aracın motorunu hiç bir şekilde bu durumdan etkilemiyor. İvmelenme konusunda zorluk ya da enerji kaybı hiçbir şekilde yaşatmıyor. City B segmenti sedan bir aile aracı olmasının yanında kullanım olarak o hafif sportif ve sertlik ruhu motor sesiyle birleştiğinde muhteşem bir hava oluşturuyor. 2023 Honda City, yakıt tüketimi ile de yine dikkat çekiyor. 1,5 litrelik i-VTEC motor ünitesi ve sürüş konforu vaat eden CVT otomatik şanzımanla oldukça ekonomik.

 

Honda City İç Mekan Özellikleri

Honda City, hem yoğun şehir içi trafiğinde hem de şehir dışı uzun yolculuklarda keyifli bir sürüş konforu sunuyor. Fonksiyonel kullanım özellikleri ve iç mekan tasarımıyla kullanışını ve yolcusunu etkilemeyi başarıyor. Yeni City modelinin onuncu jenerasyon Honda Civic’e göre 20 milimetre daha geniş arka taraftaki diz mesafesi oldukça geniş bir alan sunuyor. Yeni Honda City, 16 inç’lik alaşımlı jantları ve LED farlarıyla güçlü ve modern bir tasarımı var. 8,0 inç’lik multimedya ekranı, anahtarsız giriş - çalıştırma düğmesi, Android Auto ve Apple CarPlay’i destekleyen bilgi - eğlence sistemi ve 519 lt’lik oldukça geniş bagaj alanı sunuyor. Honda City, daha güçlü ve daha dinamik bir görünüm sunarken bunun yanında konforlu, fonksiyonel ve rahat bir yaşam alanı vaat ediyor.

 

Honda City Tasarımı

Yeni City modelinin genel tasarımını gündüz sürüş farı ve aracın genişlik algısını arttıran LED teknolojisine sahip stop lambaları da ben buradayım diyor. 2023 City’de önden arkaya doğru uzanan  karakter çizgisi yandan baktığımız zaman aracı normalde olduğundan daha uzun görünüyor. Görüş açılarını daha da güzel hale getirmek için için aynalar kapı sacına montelenmiş; uzun burun tasarımına ek olarak daha alçak ve uzun bir şekilde tasarlanan bagaj  kısmı da otomobilin modern tasarımına katkı sağlamış.

Honda Civic ve Honda Accord modellerinde kullanılan ön ızgara tasarımı B-Sedan City modeline modern ve güçlü bir görünüm sağlamış. LED ya da Halojen olmak üzere iki ayrı seçeneğe sahip olan ön farlar entegre gündüz sürüş farlarıyla Japon otomobil üreticisinin güncel tasarım dilini yansıtmayı da unutmamış. Bu arada unutmadan söyleyelim teknolojik ve modern tasarıma sahip DRL sürüş farları tüm modellerinde standart olarak geliyor. Yeni City modelinde, onuncu jenerasyon Civic modeline göre 20 milimetre daha geniş arka yolcu diz mesafesi geniş ve ferah bir iç yaşam alanı vaadediyor. Honda City modelinin sıralı dört silindirli 1,5 lt’lik i-VTEC benzinli motor ünitesi 121 beygir güç ve 145 Nm tork değeleri üretiyor. Ayrıca yazımızı sonlandırmadan şunu da belirtelim i-SRS hava yastıkları, City’nin güvenlik donanımları arasında yer alıyor.