Volkswagen’den Elektrikli Otomobiller İçin Batarya Hamlesi

Volkswagen’den Elektrikli Otomobiller İçin Batarya Hamlesi

Volkswagen, Çin’in Anhui eyaletindeki Hefei şehrinde akü sistemleri için yeni bir fabrika kuracağını açıkladı. Bu üretim tesisi ile Vw Grubu Çin'de ilk defa bir elektrikli araç bataryasına tek başına sahibi olacak.

Alman otomotiv devi Volkswagen, Çin’in Anhui eyaletindeki Hefei şehrinde akü sistemleri için yeni bir fabrika kuracağını açıkladı.
Bu üretim tesisi ile Vw Grubu Çin'de ilk defa bir elektrikli araç bataryasına tek başına sahibi olacak. Fabrikanın ilk aşamada 150.000 ila 180.000 adet yüksek voltajlı
batarya üretim kapasitesine sahip olacağı belirtildi. Üretilen bu akü sistemlerinin Volkswagen’in Anhui'deki platformda üretilen tam elektrikli otomobillere tahsis edileceği kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen Çin’e Batarya Fabrikası Kuruyor

Batarya üretim tesisi 45.000 metrekarelik bir alana yayılacak ve Volkswagen Anhui fabirkasının yanında inşa edilecek. Volkswagen Anhui'nin, hisselerin büyük bir bölümüne sahip olduğu VW Grubunun ilk tam elektrikli otomobil üretim tesisi olduğu biliniyor. Volkswagen Group China, yeni fabrika ve ek düzenlemeler için 2025’e dek 140 milyon Euro’dan fazla bir yatırım yapacak. Fiili üretim ise 2023’ün ikinci altı ayı için öngörülüyor.

Alman otomotiv devi Vw Grubu’nun hedefi, küresel çapta "elektro hareketlilik" çağına girildiğinin altını çizerek, bu alandaki en önemli bileşenlerden batarya sistemlerine odaklanıp uluslararası rekabet yetisini korumak. Bu kapsamda, Volkswagen Anhui ve VW Anhui Components Company Grubun elektrikli otomobil filosu kurma hedefine etkinlik ile yönelmesine yol açacak. Her iki firmanın ortak çalışması, toplam Çin Volkswagen filosunun, 2030’a kadar, % 40’ının elektrikli araçlardan oluşması planlanıyor.

Advertisement