2022 Hyundai Elantra N büyük Arka Kanadıyla Görüntülendi

2022 Hyundai Elantra N büyük Arka Kanadıyla Görüntülendi

Prototip Yeni Hyundai Elantra N Line modeline ait olmasa da bagaj kapağı üzerindeki minik spoylerden vazgeçen Hyundai ekibi bunun yerine daha belirgin büyük bir arka kanadı seçenek

Hyundai markasının yeni Elantra modeline ek olarak N versiyonu getireceğine dair beklentiler ilk olarak mart ayında gündeme gelmişti. Ancak şimdilerde araca ait ilk görsellerle marka kullanıcısının karşısına çıkıyor. İki hafta kadar önce N Line spor görünüm paketine kavuşan 2022 Hyundai Elantra modelinin amiral gemisi versiyonu Almanya’da kullanıcılar tarafından görüntülenmeyi başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Prototip yeni Hyundai Elantra N Line modeline ait olmasa da bagaj kapağı üzerindeki minik spoylerden vazgeçen Hyundai ekibi bunun yerine daha belirgin büyük bir arka kanadı seçenek olarak kullandığını belirtelim. N Line modelinde sağda olan çift egzoz çıkışları ise tamponun her iki köşesine iliştirilen büyük yuvarlak borular da dizayna eşlik edecek detaylar arasında yer alıyor.

Araçta Yol Tutuşunu Artıran Süspansiyon Düzeni Yer Alıyor

Aracın jantları Veloster N'den alan prototipin her iki aksındaki tekerlekleri durdurma görevini üstlense de kaliperler araca kırmızı rengi kazandırıyor. Jetta GLi ve Octavia RS rakibi olacak modelin standart Elantra modeline kıyasla yere daha yakın olduğunu da belirtelim. Keza bu süspansiyon düzeni aracın yol tutuşunu da önemli ölçüde artıracaktır.

Hyundai N Line modelinde 204 bg gücündeki 1.6 T-GDI turbo benzinli motora yer verilse de araç diğer N'ler gibi Elantra N de 2.0 litrelik T-GDI'dan güç alacak. Güç değerinin 275 bg olacağı tahmin edilen modelin azami torku ise 353 Nm olarak karşımıza çıkacak. Aracın bu rakamları hâlihazırda piyasada bulunan i30 N ve Veloster N ile aynı değerlere sahip. Aynı şekilde Kona N modeli de bu şekilde karşımıza çıkacak.

Manuel ve DCT Şanzıman Opsiyonları Yer Alıyor

Hyundai, standart olarak 6 ileri manuel şanzıman ile karşımıza çıkacak. Veloster N ile tanıtılan 8 ileri ıslak kavramalı DCT şanzıman ise iyi ve iddialı bir alternatif olarak bizleri karşılayacağını da belirtelim.

Koreli otomotiv devinin Elantra N Line modelini yakın bir zamanda tanıttığını düşünürsek hakiki N için en az birkaç ay daha sabretmemiz gerekebilir. Modelin piyasaya sürülme tarihi ise 2021 yılı sonları ve 2022 Ocak ayını görebilir.