Lexus ES Modeli Satış Rekoru Kırdı

Lexus ES Modeli Satış Rekoru Kırdı

Lexus markasının sedan gövde tipindeki modeli Lexus ES, 3 milyon adet satış gerçekleştirerek önemli bir başarıyı elde etti. Araç, ilk satışına 33 yıl önce Amerika’da başladı. Lexus ES beş yıl önce de Avrupa’da satışa çıkarıldı.

Lexus markasının sedan gövde tipindeki modeli Lexus ES, 3 milyon adet satış gerçekleştirerek önemli bir başarıyı elde etti. Araç, ilk satışına 33 yıl önce Amerika’da başladı. Lexus ES beş yıl önce de Avrupa’da satışa çıkarıldı. Avrupa da bu model otomobil severler tarafından oldukça beğenildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lexus ES modeli, 3 milyon üzeri satışı ile dünya çapında 3.6 milyon adetten fazla satış gerçekleştiren SUV gövde tipindeki Lexus RX modelinden sonra en çok satış gerçekleştiren Lexus modeli olmayı başardı.

Lexus ES modeli, 2022 yılında 167 bin adet satış ile en çok satış yapan ikinci Lexus modeli oldu. Lexus RX modeli 2022 yılında 178 bin adet satış ile en çok satış yapan Lexus modeli oldu. 2019 yılı ile 2022 yılı arasında 100 bin adetten fazla satış gerçekleştiren Lexus ES modeli, bu başarıyı 4 kez tekrarladı.

​​​​​​​​​​​​​​

Avrupa’da ise Lexus modelleri arasında Lexus ES modeli 4 bin 895 adet satış ile Lexus RX, Lexus NX ve Lexus UX modellerinin ardından dördüncü sırada yer aldı. Lexus ES, Avrupa da Lexus’un en çok satılan sedan modeli olmayı başardı.

Lexus ES modeli ülkemizde, ES 300h versiyonu ile kendi kendini şarj eden hibrit güç sistemi ile sunuluyor. 2487 cc benzinli motor kullanan model bu motoru elektrikli motorla kombine ediyor. Araç toplam 218 HP güce sahip olarak karşımıza çıkıyor.

Advertisement