Karşınızda 2023 Lucid Air Pure ve Air Touring

Karşınızda 2023 Lucid Air Pure ve Air Touring

​​​​​​​Lucid, Air serisine iki yeni model ekleyerek karşımıza çıkıyor. Lucid Air Pure ve Lucid Air Touring, bu minvalde otomobil üreticisinin yeni modelleri olarak geliyor.

Lucid, Air serisine iki yeni model ekleyerek karşımıza çıkıyor. Lucid Air Pure ve Lucid Air Touring, bu minvalde otomobil üreticisinin yeni modelleri olarak geliyor. 2023 Lucid Air Pure, 92.900 dolarlık fiyat ile çift motorlu, dört tekerlekten çekişli olarak satışa sunuluyor.

Tek bir şarj ile EPA döngüsünde 659 kilometrelik bir menzile ulaşabilen model, hızlı şarj özelliği sayesinde 15 dakikada tam 321 kilometre menzile ulaşabilecek derecede şarj edilebiliyor. Air Pure, toplamda 486 beygir güce sahip ve aracın 0’dan 100 kilometreye hızlanması sadece 3.8 saniye de tamamlanıyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi hakkında konuşuyorken belirtmek isteriz ki tek motorlu, arkadan itişli Pure, 2023 yılında 87.400 dolarlık fiyatıyla piyasaya çıkarılacak. Henüz güç ve konfigürasyonların netleşmediğini söyleyelim. Otomobil üreticisinin sunduğu DreamDrive sürücü destek paketi standart olarak geliyorken, DreamDrive Pro ise kullanıcının isteğine bağlı bir şekilde geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sırada Lucid Air Touring var ki onun da fiyatı 107.400 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Sahip olduğu çift motorlu güç aktarma organı, aracın 628 beygir güç üretmesine olanak sağlıyor. Bu güzelliğin 0’dan 100 kilometreye hızlanması ise 3.4 saniye de tamamlanıyor. Her ne kadar Air Pure ile aynı 18 modüllü uzun menzilli pili kullansa da EPA döngüsünde aracın menzili 683 kilometreye ulaşabiliyor.

2023 Lucid Air Pure ve Touring için rezervasyonların başladığını belirtelim. Teslimatların ise bu yılın sonunda başlayacağını belirtmekte fayda var.