Volkswagen, Çin'e Özel Tavendor SUV'yi Sundu

Volkswagen, Çin'e Özel Tavendor SUV'yi Sundu

​​​​​​​Volkswagen, Çin piyasasında ayrı bir şekilde rekabet eden şirketleri VW-FAW ve VW-SAIC olmak üzere iki ortak girişimi ile piyasada yer ediniyor.  Volkswagen, Çin de yeni Tavendor SUV'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Volkswagen, Çin piyasasında ayrı bir şekilde rekabet eden şirketleri VW-FAW ve VW-SAIC olmak üzere iki ortak girişimi ile piyasada yer ediniyor.  Volkswagen, Çin de yeni Tavendor SUV'yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Galerimizde ki fotoğraflar, 2022 yılının ilk aylarında İsveç'te üretim öncesi test yapılırken çekilen aracın fotoğraflarını gösteriyor. Tavendor, Volkswagen'in ürettiği en büyük araç olan VW-FAW'ın serisinde Talagon'un altında Çin piyasaya sürülecek. Aracın boyutuna bakacak olursak 4.93 metre uzunluğunda ve 2,01 metre genişliğinde olduğunu görüyoruz. Talagon ile kıyasladığımız zaman biraz daha kısa ve birkaç milimetre daha geniş olduğunu görüyoruz.

Motoru, 198 ve 222 beygir gücü olmak üzere iki güç seçeneği ile satışa çıkacak. Standart olarak yedi vites çift debriyaj ile karşımıza çıkan model otomatik şanzıman ve isteğe bağlı 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi ile kullanıcılarının beğenisine sunulacak. 2022 yılının üçüncü çeyreğinde Çin piyasasında yaklaşık olarak 300.000 yuan yani bir başka değişle güncel döviz kuru ile yaklaşık 44.780 dolardan satışa sunulacak. Modelin, daha sportif görünen R-Line modeli de ilerleyen tarihlerde satışa çıkarılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen'in Çin piyasasında VW-SAIC ortaklığı ile pazarlanan iki büyük SUV'si daha olduğunu belirtelim. Toplamda, Volkswagen'in şu anda Çin piyasasında iki yerel ortağıyla birlikte üretilen ve rakip modeller olarak Çin piyasasında yaklaşık 10 SUV'si bulunduğunu belirtelim.