Test Sürüşlerinin En Hızlısı Verstappen Oldu

Test Sürüşlerinin En Hızlısı Verstappen Oldu

​​​​​​​2023 yılı için Formula 1 test sürüşleri Bahreyn Pisti’nde başladı. İlk test sürüşü gerçekleştirildi ve sürüşlerin en hızlısı Max Verstappen olarak karşımıza çıktı.

2023 yılı için Formula 1 test sürüşleri Bahreyn Pisti’nde başladı. İlk test sürüşü gerçekleştirildi ve sürüşlerin en hızlısı Max Verstappen olarak karşımıza çıktı.

Formula 1 2023 yarış sezonuna artık sayılı günler kaldı. Bayrehn Uluslararası Pisti'nde ilk test sürüşü yapıldı ve ilk test sürüşünün en hızlı ismi Max Verstappen olarak karşımıza çıktı. Test sürüşünün ilk yarısında Ferrari pilotu Carlos Sainz performansı ile göz doldursa da daha sonra Max Verstappen 0,3 saniye ile parkuru önde tamamlamayı başardı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Max Verstappen'in ardından Carlos Sainz ve Alex Albon karşımıza çıktı. Seansın ilk 10 dakikasında Aston Martin pilotu Felipe Drugovich'in aracı da elektrik arızası ile karşı karşıya kaldı. 25 dakika geçtikten sonra test sürüşü ile karşımıza çıkan Drugovich, pisti 7'inci olarak tamamladı.

Test sürüşleri esnasında Verstappen sürücü koltuğundan aşağıya inmedi. İkinci seansta da boy gösteren Hollandalı pilot toplam olarak 157 turu geride bıraktı. Red Bull pilotu ikinci seansın da ilk sırada yer alan pilotu olarak karşımıza çıktı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Test sürrüşünde Fernando Alonso ikinci, Carlos Sainz üçüncü sırada yer aldı. Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise seansı altıncı sırada tamamladı. Formula 1 2023 yılı için 5 Mart tarihinde Bahreyn'de yapılacak yarış ile başlayacak.

Advertisement