Formula 1 Yeniden Türkiye’de!

Formula 1 Yeniden Türkiye’de!

Uzun bir zaman önce İstanbul Park'ın Formula 1 yönetimi ile görüşmeler gerçekleştirdiğini sizlerle paylaşmıştık.

Oldukça uzun bir zaman önce İstanbul Park'ın Formula 1 yönetimi ile görüşmeler gerçekleştirdiğini sizlerle paylaşmıştık. Bunu kanıtlarcasına ekibimiz bu kez Formula 1'de yarışan üreticilerden bir tanesi ile iletişime geçti ve Türkiye GP'nin 2020 yılında ülkemizde kesin olarak yapılacağını sizler için teyit etti. Aksi bir durum yaşanmadığı taktirde açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Bununla birlikte Yarış takviminin yeniden düzenlenerek sizlerle paylaşılacağı bilgisini de sizlerle paylaşalım.

Global anlamda 1 numaralı motor sporları organizasyonu olarak gösterilen F1'de 2011 yılından bu zamana kadar ülkemizde yarış izlememiştik. Öyle ki 2011 yılından bu zamana kadar ülkemizde ilk kez yarış düzenlenecek. Ülkemizde uzun süredir beklenen bir haber bugün medyaya büyük yankı uyandırdı. Formula 1 hayranları için müjdeli haber ise sonunda geldi.

FIA tarafından yapılan açıklamada 2020 F1 sezonu takvimine göre Türkiye, Formula 1 Grand Prix'sini de yer verildi. İntercity İstanbul Park pistinde düzenlenecek yarış, 13-14-15 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve ülkemiz bu anlamda harika bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Türkiye, Formula 1 takviminde 2005 ve 2011 yılları arasında toplam 7 yarışa ev sahipliği yapan İstanbul Grand Prix bu yarışlarda 5 farklı isme zafere taşıdı. Felipe Massa üç kez, Kimi Raikkonen, Jenson Button, Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel ise İstanbul’da birer kez zafere ulaşmayı başardı.

Markalar Tarafından Sevilen Bir Pist

Formula 1 tarihinin seyir zevki en yüksek pistlerinden biri olan İstanbul Park, özellikle pilotlar için meydan okuyucu olan 8. virajıyla dünya çapında oldukça önemli bir konuma sahip.

Formula 1’i son yıllarda olduğu gibi bu sezonda da domine eden Mercedes'in takım patronu Toto Wolff, organizasyonun İstanbul'a dönmesi ile ilgili olarak "Türkiye'ye son olarak 10 yıl önce gittim. O meşhur 8. virajı hatırlıyorum, araçlar oradan geçtiğinde muazzam bir görüntü oluşuyordu. Eğer Formula 1 oraya dönmeye karar verirse herkes için iyi olur. Boğaz'da tura çıkarız." ifadelerini kullandı.

Advertisement