Berger Ferrari’nin Geleceği İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Berger Ferrari’nin Geleceği İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Berger Ferrari'de yarışmanın 'İtalyan zihniyeti' sebebi ile kolay olmadığını ve her şeyi yoluna sokabilen sadece iki isim olduğunu dile getirdi.

Gerhard Berger, Ferrari'de yarışmanın 'İtalyan zihniyeti' sebebi ile kolay olmadığını ve her şeyi yoluna sokabilen sadece iki isim olduğunu dile getirdi.

Ferrari, Michael Schumacher'in ayrılığından bu yana Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel ve Charles Leclerc ile yarıştı. Bu isimlerden sadece Raikkonen, 2007 yılında bir şampiyonluk alabildi ve bu şampiyonluğun üzerinden de tam 13 yıl geçti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ferrari Şampiyon Pilotsuz Yarışacak

Carlos Sainz'ın gelişiyle beraber İtalyan takım, uzun bir süre sonra ilk kez 2021 yılında herhangi bir şampiyon pilota sahip olmadan sezona başlayacak.

Ferrari, Raikkonen'den sonra Alonso ve Vettel gibi isimlerle çalışsa da, her iki pilot da şampiyon olmayı başaramadı.

1993-95 yılları arasında Ferrari için yarışan Gerhard Berger, bunun İtalyan zihniyeti ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyor.

İtalyanlar İçin Yarışmak Zor

Berger, "İtalyanlar ile başarılı olmak çok zor. Altı yıl boyunca denedim, her zaman liderler arasında yer aldım ama asla şampiyonluk kazanamadım."

"Hatırladığım kadarıyla sadece iki isim Ferrari'yi başarıya giden o yola sokabildi: Lauda ve Schumacher. Sadece gerçekten onlar bunu başardılar."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

"Kimi Raikkonen şampiyon oldu ama biraz şanslıydı. Çünkü diğerleri hatalar yaptılar."

"Ferrari için yarışmak -ne kadar iyi olursa olsun- İtalyan zihniyeti nedeniyle baş etmesi kolay bir şey değil. Kimse için kolay değil." İfadelerini kullandı.