Hamilton Portekiz’de Kazandı! Tarihe Geçti!

Hamilton Portekiz’de Kazandı! Tarihe Geçti!

2020 Formula 1 Şampiyonası'nın 12. ayağı olan Portekiz GP’de zafer Lewis Hamilton'ın oldu ve Mercedes pilotu bu galibiyetle 92. kez zafere ulaşarak tarihin en çok yarış kazanan pilotu olma rekorunun sahibi oldu.

2020 Formula 1 Şampiyonası'nın 12. ayağı olan Portekiz GP’de zafer Lewis Hamilton'ın oldu ve Mercedes pilotu bu galibiyetle 92. kePortekiz GPz zafere ulaşarak tarihin en çok yarış kazanan pilotu olma rekorunun sahibi oldu.

Portimao pistinde ilk kez düzenlenen Formula 1 yarışının ilk iki turu olaylı ve sürpriz dolu bir şekilde geçti. Birçok pilot lastiklerini ısıtmakta zorlanırken ilk sıradan başlayan ve ilk başta yerini koruyan Lewis Hamilton, turun ilerleyen bölümünde takım arkadaşı Valtteri Bottas tarafından geçildi.

Bottas İkincilikle Yetindi

Sürprizler, çok iyi bir ilk tur geçiren McLaren pilotu Carlos Sainz'ın liderliğe yükselmesi ile devam etti. Yumuşak lastiklerle başlayan Carlos Sainz, lastiklerini hızlı bir şekilde ısıtmasının ardından Mercedes pilotlarını geçerek 5 tur boyunca yerini korumayı bildi.

5. ve 6. turda Mercedes pilotları Bottasve Hamilton ilk iki sırada yarışı tamamlamayı başarsa da ön sırada yer alan pilotların sıralaması 20. tura kadar değişmedi ve Bottas liderliğini sürdürdü. 15. turdan sonra takım arkadaşı Bottas ile farkı kapatmaya başlayan Hamilton, 20. turda farkı iyice kapatarak geçti ve kaybettiği liderliği tekrar aldı.

Lewis Hamilton, 40. turun ardından takım arkadaşına 10 saniye fark atarak pite geldi ve yarışın kalan bölümünde çok rahat bir şekilde yerini koruyarak 92. yarış galibiyetinin sahibi oldu. Hamilton bunun dışında yarışın en hızlı turunu atan isim olarak da ön plana çıktı.

Valtteri Bottas, yarışa çok iyi bir şekilde başlayıp liderliğe yükselse de, lastiklerini takım arkadaşı gibi koruyamamasının ve pist üstünde geçilmesinin ardından yarışı 2. olarak tamamladı. Takım arkadaşının 25 saniye gerisinde kaldı.

Verstappen Podyumun Son Sahibi Oldu

Portekiz'de podyumun diğer sahibi ise Red Bull Racing takımından Max Verstappen oldu. Valtteri Bottas ile girdiği 2.lik yarışında pist dışına taşarak zaman kaybeden ve pist dönüşünde Perez ile ikili mücadeleye giren Verstappen 5. sıraya kadar gerilese de daha sonra 3. sıraya kadar yükseldi. Lastikleri erken biten Verstappen, Charles Leclerc ile farkın kapanmasına engel olamasa da yarışı 3. sırada tamamlamayı bildi.

Leclerc Kendine İlk Dörtte Yer Buldu

İlk turda liderlik mücadelesi veren ancak bir anda 8. sıraya kadar gerileyen Leclerc, daha sonra 3. sıraya kadar yükseldi. Leclerc, pit stoptan sonra Verstappen ile farkı kapatamasa da fark daha da arttı. Tüm bunlara rağmen 4. olmayı başardı.

Yarışın yıldız isimlerinden biri de AlphaTauri pilotu Pierre Gasly'di. İkinci turun ardından 9. sırada yer alan Gasly, pist üstünde yaptığı geçişlerle pit stopa kadar 4. sıraya kadar yükselse de iki tur kala Sergio Perez rakibini geçti ve yarışı 5. sırada yarışı tamamladı.

Carlos Sainz Yükselişini Sürdürdü

İlk turda liderliğe yükselen ve 5 tur boyunca yerini koruyan Sainz, yarıştaki pozisyonlar oturduktan sonra gerilemekten kurtulamadı. Pit stopun ardından 14. sıraya kadar gerileyen Sainz, daha sonra yeniden yükseldi ve son olarak Perez'i geçerek yarışı 6. Sırada tamamladı.

Perez, yarışın henüz ilk başında Max Verstappen ile yaşadığı temasın ardından spin atarak oldukça geriye düştü ve ardından yine bir yükseliş gerçekleştirdi. Perez, son iki turun ardından daha iyi bir tempo yakaladı ve Pierre Gasly ve Sainz'e geçilerek 7. oldu.

Portekiz GP’ye 11. sıradan orta lastiklerle başlayan Renault pilotu Esteban Ocon, 53 tur boyunca aynı lastiklerle 4. Sıraya yükseldi. Son bölümü yumuşak lastiklerle geçiren Ocon, yarışı 8. Sırada tamamladı.

Yarışa 10. sıradan başlayan Daniel Ricciardo, istediği yükselişi gerçekleştiremedi ve takım arkadaşının gerisinde 9. oldu.

Portekiz’de Son Puan Vettel’in Oldu

Yarışa 15. sıradan başlayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel ise ilk turda yaşanan karambolde hiç sıra kazanamamasının ardından yavaş yavaş yükseldi ve son puanın sahibi oldu.

Pit stoplara kadar puan potasında yer alan Red Bull Racing pilotu Alexander Albon 12. olurken onu McLaren'dan Lando Norris takip etti. Norris yarışın başında güçlü bir pozisyondaydı ancak Lance Stroll'un ilk virajda kendisine yaptığı tehlikeli atakta yaşanan temas nedeniyle ön kanadından hasar aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sezonun 13. yarışı olan Emilia-Romagna GP, önümüzdeki hafta sonu Imola pistinde gerçekleştirilecek. Bizi takip F1 haberlerinden anında haberdar olabilirsiniz.