Ford, 2026 Yılında Formula 1’e Geri Dönüyor!

Ford, 2026 Yılında Formula 1’e Geri Dönüyor!

Formula 1'in efsaneleri arasında yer alan Ford, organizasyona geri dönüyor. Amerikalı ünlü otomotiv devi Ford, 2026 senesinden bu yana tekrar Formula 1’de yarışacak.

Formula 1'in efsaneleri arasında yer alan Ford, organizasyona geri dönüyor. Amerikalı ünlü otomotiv devi Ford, 2026 senesinden bu yana tekrar Formula 1’de yarışacak. Ford, son dönemde 2004 yılında Jaguar ismi ile Formula 1'de boy göstermişti.

Formula 1'de 2026 yılından geçerli olmak üzere yeni güç üniteleri kullanılmaya başlanacak. Birçok otomobil devinin ilgisini çeken bu durumdan Alman devleri Porsche ve Audi markasından sonra Formula 1'in efsane takımlarından Ford da nasibini aldı. Amerikalı dev şirket Formula 1’e geri dönme kararı aldığını duyurdu.

 

Ford, yaptığı açıklama ile F1'e tekrar dönüş yapacağını paylaştı. Formula 1 sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Amerikalı devin döndüğünü resmen duyurdu.

Yapılan açıklamada Ford markasının Formula 1 macerasına son iki yılın şampiyon takımı Red Bull ile devam edeceği paylaşıldı.

Ford, Red Bull Powertrains ile bir iş birliği yaptı ve Red Bull markasının 2026 yılındaki motorunun gelişimine yardımcı olacağını ve o motora ismini vereceğini ifade etti.

Ford, Formula 1’de 2004 yılında son kez yarışmış ve Jaguar ismi ile Formula 1'de boy göstermişti.

​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford konu ile ilgili açıklamalarda bulundu:

"Bu, büyük büyükbabamın şirketimizin kuruluşuna yardımcı olan bir yarışı kazanması ile başlayan, Ford markasının otomotiv tarihinde heyecan verici yeni bir bölümün başlangıcıdır.

Ford, sporun zirvesine geri dönüyor ve Ford markasının uzun inovasyon, sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon geleneğini dünyanın en görünür aşamalarından birine taşıyor." ifadelerini kullandı.

Advertisement