Tamamen Elektrikli Citroen e-C4 2022 Yılında Türkiye’de Olacak

Tamamen Elektrikli Citroen e-C4 2022 Yılında Türkiye’de Olacak

Citroen'in gözde otomobili C4'ün tamamen elektrikli seçeneği 2022’nin ilk çeyreğinde Türkiye pazarında satışta olacak. Böylelikle hem Citroen elektrikli ürün gamı genişletecek hem de ülkemizde EV versiyonlarının sayısı artmış olacak.

Fransız üretici Citroen'in gözde otomobili C4'ün tamamen elektrikli seçeneği 2022’nin ilk çeyreğinde Türkiye pazarında satışta olacak. Böylelikle hem Citroen elektrikli ürün gamı genişletecek hem de ülkemizde EV versiyonlarının sayısı artmış olacak.

Avrupa pazarının iddialı araçlarından biri olan Citroen e-C4, pazar payının % 8'ini oluşturarak kompakt elektrikli HB segmentinin en çok satan üçüncü modeli oldu. Konfor ve tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine çeken elektrikli Citroen e-C4, 136 beygir güç üreten elektrikli motor ünitesiyle ön plana çıkıyor.

Elektrikli Citroen e-C4 Hakkında Öne Çıkan Detaylar

Yeni Citroen e-C4 modelinin batarya ünitesi araca 350 km’lik bir menzil kapasitesi sunuyor. Citroen’in kendisine ait Kademeli hidrolik destekli süspansiyon sisteminin standart olarak bulunduğu tamamen elektrikli e-C4, Citroen Advanced Comfort programı dahilinde de sürüş konforunu en üst seviyede sunuyor.

Youtube kanalı olan Nyland, 2022 Citroen e-C4 modelini zorlu 1000 km testine sokarak oldukça başarılı bir çalışmaya imza attı. Nyland'ın testleri toplamda 11 saat 15 dakika sürdü. Bu sürenin içerisinde 8 defa şarj etme süresi de yer alıyor.

Citroen e-C4, bu veriler ile kendisini Mercedes-Benz EQC modeline bir hayli yaklaştırıyor. Hızlı şarj süresiyle göz kamaştıran model, 350 km’lik görece az menzilinin yarattığı dezavantajı bu şarj süresiyle kapatabiliyor.

Advertisement