Spyker, Üç Müthiş Model İle Piyasaya Yeniden Giriş Yapacak

Spyker, Üç Müthiş Model İle Piyasaya Yeniden Giriş Yapacak

Spyker ismindeki adını hatırladığımız ve uzun süredir her yerde adı geçen bu efsanevi süper otomobil markası, geçtiğimiz sene iflas bayrağını çektiğini açıklamıştı.

Spyker ismindeki adını hatırladığımız ve uzun süredir her yerde adı geçen bu efsanevi süper otomobil markası, geçtiğimiz sene iflas bayrağını çektiğini açıklamıştı. Fakat çöküş yaşayan bu marka geri dönmesine dair gelişmeleri gün yüzüne çıktı. Pandemi dönemi boyunca otomobil gündeminde yerini alan marka sonunda bir açıklama yaptı.

Yapılan basın açıklamasında Michail Pessis ve Boris Rotenberg, spyker'ın geri döndüğü resmen doğruladı. Bu iki yönetici, markayı yeniden şahlandırmak için kolları sıvadı.

3 Yeni Model Üretilecek

Basın açıklamalarına göre, 20 Aralık'ta yatırım grubu ve Spyker arasında anlaşma sağlandığını ifade ettiler. 2022 yılında firmanın B6 Venator, C8 Preliator ve D8 Peking-to-Paris modellerinin üretimine zaman kaybetmeden başlanacağını da belirttiler.

Spyker’ın yeni CEO'su Victor Muller, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yatırım grubu BR kurulumu içerisinde yer alan eski Spyker modellerinin üretimine kendi tesislerinde başladı." ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu açıklamalar her ne kadar resmi de olsa bizlerde soru işareti bırakıyor. Eğer ki yanlış anlamadıysak bu basın açıklamasından yola çıkarak Spyker modellerinin gövde panelleri Rusya'da üretilecek. Mühendisliğini Rusya ve Almanya’nın üstleneceği modellerin son haline gelebilmesi için Hollanda'ya seyahat etmesi gerekecek. Tabi bu da Spyker modelleri üretiminin maliyetini artıran nedenlerden olacak. Bu modeller hakkındaki detayları heyecanla beklemekteyiz.