Sony Honda İle Birlikte Elektrikli Otomobil Üretecek!

Sony Honda İle Birlikte Elektrikli Otomobil Üretecek!

Teknoloji pazarının iki devi Sony ve Honda ile elektrikli otomobil pazarına yönelik dev bir ortaklığa imza attı. Bu iki dev birlikte elektrikli otomobil üretecek.

Sony, Honda ile elektrikli otomobil pazarına yönelik dev bir ortaklığa imza attı. Bu iş birliği ile üretilecek olan ilk elektrikli otomobil modeli 2025 yılında yollarda olacak.

Japonya merkezli teknoloji devleri Sony ve Honda, beraber elektrikli araç tasarlamak ve piyasaya sürmek adına bir iş birliği yaptıklarını ve anlaşma imzaladıklarını paylaştı. Henüz tamamlanmayan anlaşma kapsamında iki şirketin 2022 yılının sonuna kadar ortak bir girişim kuracağı ve 2025 yılına kadar araç satışı yapmaya başlayacağı paylaşıldı. Honda'nın; yapılan iş birliğinin bir parçası olarak ilk modeli tasarlayacağı, üreteceği ve piyasaya süreceği de belirtildi. Sony'nin ise aracın mobilite hizmet platformunu geliştireceği öne sürüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknoloji devlerinin bu anlaşması, Honda'nın otomobil geliştirme ve satış konusundaki uzmanlığını Sony'nin bilgi-eğlence sistemleri, görüntü sensörleri ve mobilite konusundaki uzmanlığıyla birleştirmeyi hedefliyor. Kurulacak girişim, Honda'nın 2040 yılına kadar tüm araçlarını elektrikli hale olarak dizayn etme hedefine de uygun olacak.

Sony Daha Önde 2 Elektrikli Modelini Paylaşmıştı

Honda CEO'su Toshihiro Mibe; konuya ilişkin açıklamasında Sony ve Honda, kültürel ve tarihi bağlamda birçok benzerliğe sahip olsa da iki şirketin teknolojik uzmanlık alanlarının çok farklı olduğuna ifade ediyor.  Bu nedenle Sony ve Honda'nın güçlü yanlarını bir araya getirmek istediklerini dile getiren Mibe, yapılan iş birliğinin mobilitenin geleceği için büyük fırsatlar sunacağına inandığını da ifade etti. Sony güvenlik, eğlence ve uyarlanabilirlik merkezli bir mobilite sistemi oluşturmayı hedefliyor.

Sony, kısa bir süre önce kendi dizayn ettiği 'Vision-S' ve 'Vision-S 02' isimli elektrikli SUV modellerini de görücüye bizlerle paylaşmıştı. Vision-S; 360 derece 'Reality Audio' çevreleyici ses sistemi, geniş araç içi ekranlar, otonom sürüş teknolojisi ve 33 farklı sensörle beraber karşımıza çıkmıştı. Şirket, bu yılın bahar aylarında da 'Sony Mobility' isimli bir alt şirket kuracağına ifade etmişti.