Mercedes Elektrikli Otomobillere Yöneldi

Mercedes Elektrikli Otomobillere Yöneldi

Mercedes-Benz elektrikli araçlara yatırım yapmayı sürdürüyor. Alman otomotiv devinin bataryalı elektrikli araç satışları geçen yıl yüzde 90,3 artarak ve 99 bin 301’e seviyelerine ulaştı.

Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, 2022 yılında elektrikli araç satışlarını ikiye katlamayı amaçladıklarını belirtti.  

Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, Mercedes-Benz'in 2022'de elektrikli araç satışlarını ikiye katlamayı ve elektrikli otomobil ayak izini dünya çapında ilgili pazarlarda sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Finans Direktörü Harald Wilhelm ise, belirsiz jeopolitik gelişmeler, devam eden koronavirüs salgını ve bazı hammadde fiyatlarındaki önemli artış dâhil olmak üzere, otomobil üreticisinin bu yıl yüzleşmesi beklenen bir dizi zorluğu sıraladı.

Wilhelm, Mercedes-Benz'in yarı iletken tedarikçileriyle olan ilişkisini sıkılaştırmak için somut tedarik miktarları üzerinde anlaşmak, kaynak tabanını büyütmek, planlama döngülerini genişletmek ve güvenlik stokları geliştirmek gibi amaçları olduğunu da ifade etti.

Çip Krizi Satışları Düşürmüştü

2021 yılına damga vuran çip krizi birçok otomobil markasının üretimlerde aksamalar yaşamasına da neden oldu. Yaşanan bu durum satışlar üzerinde de kendini gösterdi.

Mercedes markasını bünyesinde bulunduran Daimler AG Grubu tarafından yapılan açıklamada, Mercedes Benz'in otomobil satışlarının geçen yıl 2020’ye kıyasla yüzde 5 düşüşle 2 milyon 54 bin 962 seviyesine gerilediğini ifade etti.

Alman otomotiv devinin bataryalı elektrikli araç satışları geçen yıl yüzde 90,3 artarak 99 bin 301’e