Elektrikli Renault Megane Sonbaharda Türkiye’de!

Elektrikli Renault Megane Sonbaharda Türkiye’de!

Renault markasının elektriklisi

Renault'nun yeni elektriklisi Megane E-Tech sonbaharda Türkiye yollarında olacak. 470 km menzilli batarya versiyonu ile 2022’nin 2. yarısında bayilerde olmasını bekliyoruz.

Fransız otomotiv devinin lansmanını yeni yaptığı Megane E-Tech %100 elektrikli model MORPHOZ konsept otomobilinden esinlendiği zaman takvimler 2019’u gösteriyordu. İttifak tarafından geliştirilen CMF-EV platformu üzerine yükselen aracın Fransa’da vergi teşvikli fiyatı 29 ile 38 bin Euro arasında değişim gösteriyor. Türkiye fiyatı henüz netlik kazanmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Uzun Zamandır Elektrikli Satışı Sürüyor

Türkiye otomobil pazarında ilk elektrikli otomobili 10 yıl Renault satışa sunmuştu. 2022’de bu modelden etkilenerek elektrikli süreci hızlandı. Bursa Oyak Renault tesislerinde üretimi devam eden elektrikli Fluence modelini 2012 yılında ZOE modelini de 2014 yılında satışa sunmuştu. Konu ile ilgili Renault Mais’in Genel Müdürü Berk Çağdaş, içten yanmalı motorlara göre daha ucuz işletim maliyetleri ve çevreci olmaları nedeni ile elektrikli araçların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de talebinin arttığını ifade etti.

2021’de Türkiye elektrikli otomobil pazarının yüzde 237 artışla 2 bin 846 sayısına çıktığını ifade eden Çağdaş, Zoe’nin ise en çok tercih edilen elektrikli otomobil olduğunu dile getirdi. Çağdaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Renault'nun yeni logosunu taşıyan ilk modeli olan Yeni Mégane E-Tech markanın dönüşümünü simgeliyor. Gelişmiş ADAS sistemleriyle güvenlikten ödün vermeyen Yeni Megane E-Tech; yeni OpenR ekranı, 470 km'ye kadar menzil sunan bataryası ve 130 kW’ye kadar hızlı şarj olabilme kapasitesi ile Renault Grubu’nun elektrikli araç teknolojisindeki öncü konumunu yeni bir boyuta taşıyacak.”

470 KM Menzil Mesafesi Sunuyor

Yeni CMF-EV modüler platformu üzerine yükselen araç toplam 4,2 m uzunluğa, 2,6 m aks mesafesi ve 1,5 metre yükseklik ile karşımıza çıkıyor. Markanın yeni 'Nouvel'R' logosunu taşıyan ilk modeli olan otomobil bir crossover konforu ile karşımıza çıkıyor. Renault Megane E-Tech Elektrikli CMF-EV platformuna uyacak şekilde dizayn edilen yeni batarya bu araç üzerinde yer alıyor. 1.960 mm uzunluğu, 1.450 mm genişliği ve 110 mm kalınlığı ile ZOE bataryasından yüzde 40 daha küçük ve pazardaki en ince bataryayı üzerinde bulunduruyor.

Otomobilde iki farklı menzil batarya seçeneğine yer verildiğini belirtelim:40 kWh-300 km ve 60 kWh-470 km. Ancak Renault MAİS, ülkemizde uzun menzilli versiyonu sunacak. Araç 218 beygir güç üretirken, 300 Nm tork sağlama kapasitesine de sahip. Testte aracın gücünün gerçekten hissedildiğini de belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Renault Megane E-Tech, 130 kW DC şarjla WLTP’ye göre 30 dakikada 300 km’ye kadar enerji depolama kapasitesine de sahip. 7.4 kW wallbox ile bir gecede (8 saat) 400 km’ye kadar menzil elde edebiliyor. Otomobil her fren yaptığında, batarya bir miktar enerjiyi geri kazanabiliyor.

Elektrikli Megane modelini bizler de merakla bekliyoruz. Sitemiz üzerinden tüm elektrikli araçlara ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz. Ayrıca araç karşılaştırmalarının yer aldığı sitemizde size uygun araca hemen sahip olabilirsiniz.

Advertisement