Skoda Octavia, Euro NCAP Testlerinden Tam Puan Almayı Başardı

Skoda Octavia, Euro NCAP Testlerinden Tam Puan Almayı Başardı

​​​​​​​​​​​​​​Skoda Octavia, 2022 model yılı için yapılan daha kapsamlı Euro NCAP çarpışma testlerinden geçirildi ve yine 5 yıldız almayı başarmış oldu.

Skoda Octavia, 2022 model yılı için yapılan daha kapsamlı Euro NCAP çarpışma testlerinden geçirildi ve yine 5 yıldız almayı başarmış oldu. Markanın dünya genelinde en çok satış yaptığı model olan Octavia toplam puanın yüzde 81'ini alarak güvenlikten ödün vermediğini bir kez daha kanıtladı. Önceki iki nesil Octavia modeli de maksimum puan almayı başarısını göstermişti. Bu gelenek böylelikle yeni nesilde de devam etmiş oldu.

Skoda, Euro NCAP testlerinin sonuçları açıklamışı ile birlikte 2008 yılından bu yana tüm yeni 14 Skoda modelinin de beş yıldız alarak güvenlikten ödün vermediğini kanıtlamış oldu. Kendi sınıfının en güvenli araçlarından biri olarak karşımıza çıkan Octavia, yetişkin yolcu korumasında yüzde 89 ve çocuk yolcu korumasında yüzde 84'lük puan elde etmiş oldu. Güvenlik asistanları alanında da güncellemeler yapan Octavia puanını yüzde 81'e çıkarmayı başardı.

Skoda, güvenlik konusunda kendisini ispat etmiş olan Octavia modeline sürücü ve ön yolcu arasına merkezi hava yastığı eklemesi yaptı ve aynı zamanda diz hava yastığını standart olarak kullanıcılarına sunuyor.

Aynı zamanda son teknoloji sürücü yardımcısı sistemlerin bisikletler dahil olmak üzere kavşaklarda kaza riskine karşı otomatik fren yapılmasını sağlaması da Octavia modelinin tüm trafikte yer alan kullanıcıların güvenliğine verdiği önemi bizlere gösteriyor. Aynı zamanda sürücü yorgunluk alarmı ise, sürücü ile ilgili herhangi bir sorun tespit ettiğinde sesli ve görsel uyarı vererek tehlikelerin önüne geçilmesini sağlıyor.

Advertisement