Mitsubishi XFC Concept Tanıtımı Yapıldı

Mitsubishi XFC Concept Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, geride kalan aylarda Renault Captur’un üzerine tasarımı yapılan yeni ASX’in tanıtımını yapmıştı. Araç her ne kadar ASX olarak adlandırılsa da Captur’dan pek de farklı görüntüsü yoktu.

Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, geride kalan aylarda Renault Captur’un üzerine tasarımı yapılan yeni ASX’in tanıtımını yapmıştı. Araç her ne kadar ASX olarak adlandırılsa da Captur’dan pek de farklı görüntüsü yoktu. Şimdilerde ise şirket, tamamen kendisi tarafından geliştirilen yeni crossover aracı XFC Concept’in tanıtımını gerçekleştirdi.

ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) ülkeleri için piyasaya çıkarılması hedeflenen SUV’nin tanıtımı Vietnam’da yapıldı. ASX’in aksine tamamen Mitsubishi DNA’sına sahip olan aracın oldukça şık gözüktüğünü söylemek mümkün. Aracın ön tarafında karşımıza çıkan büyük ızgara ve yenilik far grubu tasarımı şık bir görüntü veriyor. Arka tarafta ise yer alan stoplar sportifliği artmasını sağlıyor.

Aracın iç mekanına baktığımızda ise bizleri yenilikçi bir tasarım karşılıyor. Yeni nesil araçlardan alışık olduğumuz biçimde ortadan ikiye birleştirilen multimedya ekranı ve dijital gösterge panelinin alt tarafında havalandırma için çeşitli düğmeler ve ufak bir vites seçicisi bulunuyor. Japon üretici Mitsubishi’nin iddialarına göre araç sınıfının en büyük iç mekanını vaat ediyor.

Teknik özellikler henüz Mitsubishi tarafından açıklanmasa da aracın ıslak yollarda sürüş için özel bir moda sahip olduğu ifade ediliyor. Aracın ilk etapta Nisan 2023 ve Mart 2024 arasında ASEAN ülkelerinde ve Vietnam’da satışa çıkarılması ardından olası bir başarı durumunda diğer bölgelerde de piyasaya çıkarılması hedefleniyor.

Advertisement