Toyota, Elektrikli Araç Stratejisini Değiştirmeyecek

Toyota, Elektrikli Araç Stratejisini Değiştirmeyecek

​​​​​​​Toyota, son yıllarda attığı adımlar ile birlikte elektrifikasyon sürecinde aktif olarak rol almaya başladı.

Toyota, son yıllarda attığı adımlar ile birlikte elektrifikasyon sürecinde aktif olarak rol almaya başladı. Her ne kadar şirketten çeşitli girişimler olsa da CEO Akio Toyoda'nın açıklamalarına göre ilerleyen yıllarda yalnızca elektrikli otomobil üreten bir marka olarak karşımıza çıkmayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yakın zamanlarda Las Vegas'ta bayilerle gerçekleşen bir toplantıda açıklama yapan şirketin CEO'su Akio Toyoda, sektörün her ne kadar tamamen elektrikli otomobillere yöneldiğini bilmelerine rağmen farklı güç ünitelerini birlikte sunmanın daha doğru olacağını ifade etti. Bu bağlamda şirketin hidrojenle çalışan ve hibrit üniteleri gelecekte de kullanıcılarına sunması bekleniyor.

Toyota, 2030 yılına kadar ürün gamına 30 farklı tamamen elektrikli otomobil eklemeyi amaçlıyor. Bu da yaklaşık olarak 28 milyar dolarlık bir yatırım anlamına geliyor.

Bu bağlamda Toyoda, açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

"Yatırımlarımız diğerlerinden daha küçük görünebilir fakat Toyota'nın son 20 yılda ne yaptığına baktığınızda toplam tutar hiç de küçük değil. Toyota, her türden güç aktarma organlarının bulunduğu bir mağazadır. Mağazanın almanız gereken ürün bu demesi doğru değil.” İfadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Kaliforniya'nın 2035 yılı itibariyle içten yanmalı modellerin satışlarını yasaklamasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Toyoda, bu durumun oldukça zor olduğunu ve yatırım yapılması gerektiğini ifade etti.

Advertisement