Hindistan'a Özel Tata Tiago EV Tanıtıldı

Hindistan'a Özel Tata Tiago EV Tanıtıldı

​​​​​​​Tata, dünyanın en uygun fiyatlı elektrikli araçlarından biri olan Tiago'yu piyasaya sürerek karşımıza çıkıyor. Tiago EV, özellikle Hindistan pazarı için tasarımı gerçekleştirildi.

Tata, dünyanın en uygun fiyatlı elektrikli araçlarından biri olan Tiago'yu piyasaya sürerek karşımıza çıkıyor. Tiago EV, özellikle Hindistan pazarı için tasarımı gerçekleştirildi. Model mevcut döviz kurlarında yaklaşık olarak 10.000 dolara satışa çıkarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tiago EV'yi iki mevcut pil paketi ile satışa sunulacak olan sıfır emisyonlu küçük bir hatchback olduğunu söyleyebiliriz. XE ismi verilen giriş seviyesi versiyonu, Modifiye Hindistan Sürüş Döngüsü'nde (MIDC) ölçülen ve tek bir şarjla 250 kilometre menzile ulaşabilen 19.2 kW/saatlik bir pil paketi ile karşımıza çıkacak.

Daha büyük bir pil isteyen kullanıcılar, standart olarak 24 kW/sa pil ile donatılmış XT, XZ+, XZ+ Tech LUX modellerini tercih edebilecek. Şunu da söylemeden geçmeyelim, iki şarj arasındaki mesafe 315 kilometreye ulaşabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tata Tiago EV, 75 beygir güce sahip olacakve 114 Nm tork üretebilecek. Modelin 0’dan 100 kilometreye hızlanması ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını belirtelim.

Tiago EV'nin satışlarının, 10 Ekim'de başlayacağını ve ilk 10.000 kişinin 10.000 dolarlık fiyat ile araca sahip olabileceğini belirtelim. En üst seviye XZ+ Tech LUX modelinin fiyatı ise 14.500 dolar olarak açıklandı.

Advertisement