Toyota, Prius'un Tanıtımını Gerçekleştirdi

Toyota, Prius'un Tanıtımını Gerçekleştirdi

​​​​​​​Beşinci nesil Toyota Prius’un resmi tanıtımı gerçekleştirildi. İlk olarak modelin Avrupalı versiyonunu tanıtımını yapan üretici, yeni Prius'u yalnızca şarj edilebilir hibrit versiyonu ile satışa çıkaracak.

Beşinci nesil Toyota Prius’un resmi tanıtımı gerçekleştirildi. İlk olarak modelin Avrupalı versiyonunu tanıtımını yapan üretici, yeni Prius'u yalnızca şarj edilebilir hibrit versiyonu ile satışa çıkaracak. Modelin kaputunun altında 2.0 litrelik dört silindirli bir benzinli ünite yer alıyor. Bu hibrit kurulum sayesinde yeni Prius 220 beygir güç üretebilecek.

Avrupalı Prius, 13.6 kWh'lik bir batarya ile karşımıza çıkacak. Yani yeni model selefinden hem daha fazla güç üretebiliyor hem de tam elektrikli modunda daha fazla menzil ulaşabiliyor. Toyota henüz modelin tam elektrikli menzilini paylaşmadı ancak basın bültenine güncel nesilden en az yüzde 50 daha fazla menzile sahip notu düşüldüğünü belirtelim. Kısacası yeni Prius yaklaşık olarak 100 kilometre kadar bir menzile ulaşacağını söyleyebiliriz.

Yeni Prius artık çok daha uzun bir tavan tasarımı ile geliyor. Bu da modele ilginç bir şekilde coupe benzeri bir görüntü sağlamış. Modelin aks aralığının da büyüdüğünü görüyoruz ki bu kabin içerisinde çok daha fazla konfor anlamı taşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kabin içerisinde de yapılan değişiklikler gözlerden kaçmıyor. Genel anlamda artık bZ4X'e benzer bir yapıya sahip olan Prius'un kabini, üstünde bol bol fiziksel düğme yer alan bir direksiyon ile tamamlanmış. Dijital gösterge panelinin ve multimedya ekranının bu tuşlar ile kontrolu sağlanabilecek.

Yeni Prius'un fiyatı ise henüz açıklanmadı. Toyota, ilerleyen günlerde modelin tüm detaylarını açıklayacak.

Advertisement