Karşınızda Subaru'nun Yeni SUV Modeli Rex

Karşınızda Subaru'nun Yeni SUV Modeli Rex

​​​​​​​Subaru Rex modeli 1972 yılında arkadan itişli bir Kei Car olarak tanıtımı yapılmıştı. 1981 yılında ise ikinci nesline kavuşan Subaru Rex, 1992 yılında tamamen fişi çekilmeden önce süper şarjlı motorlarla tanıtımı yapılmıştı.

Subaru Rex modeli 1972 yılında arkadan itişli bir Kei Car olarak tanıtımı yapılmıştı. 1981 yılında ise ikinci nesline kavuşan Subaru Rex, 1992 yılında tamamen fişi çekilmeden önce süper şarjlı motorlarla tanıtımı yapılmıştı. Subaru şimdi tıpkı diğer otomobil üreticileri gibi eski model isimlerine geri dönüş yapıyor.

Toyota Raize olarak farklı pazarlarda da satışı yapılan bu otomobil Rex adını taşıyan diğer otomobillerden çok daha büyük boyutta. Üçüncü nesil Rex modeli 3995 milimetre uzunluğunda ve 1695 milimetre genişliğinde karşımıza çıkıyor. Aracın boyutlarına bakıldığında bunun bir alt segment SUV modeli olduğunu söyleyebiliriz.

1.2 litre hacminde benzinli bir motordan güç alan yeni Subaru modeli Rex, 87 beygir güce sahip ve 113 Nm’e tork üretebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Motoru biraz güçsüz gibi görünse bile Subaru’nun yeni SUV modelinin 1.000 kilogramdan daha hafif olduğunu söyleyelim. Subaru, 3 silindirli ve 1.2 litre hacmindeki motorun mükemmel yakıt ekonomisi sağlarken güçlü bir hızlanma sağlayabileceğini belirtiyor. Eğer özellikle şehir içinde kullanmayı düşünüyorsanız, Subaru Rex’in tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.

Subaru’nun üçüncü nesil Rex’i ülkemize getirip getirmeyeceği henüz bilinmiyor. Rex’in başlangıç fiyatı şu an için 13.000 doların biraz üzerinde. Daha donanımlı bir Subaru isteyen kullanıcılar içinse fiyat 15.600 doları bulabiliyor.

Advertisement