Makyajlı 2022 Volkswagen Jetta Tanıtıldı

Makyajlı 2022 Volkswagen Jetta Tanıtıldı

Bir zamanların efsane makam aracı Jetta önümüzdeki aylarda bayilerde yerini alacak. Teknik ve tasarım açısından yenilenen modelin 2021 yılının sonlarında bayilerde yerini alması bekleniyor

Efsane geri mi dönüyor? diyerek başlamak istedim. Çünkü Jetta modeli geri dönüyor. Hem de eskisinden daha yakışıklı, daha performanslı ve daha konforlu. Alman menşeli otomotiv devi Volkswagen ABD’de satış rakamları kıran Jetta modelini makyajladı. Kısa bir süre içerisinde Jetta modelini tekrar yollarda görebiliriz. Hem de 2022 etiketiyle.

Volkswagen modelleri arasında uzun bir süredir sıfırını görmediğimiz Jetta hem görsel hem de teknik anlamda küçük güncellemeler aldı. Volkswagen moühendisleri ön ve arka tamponu güncelleyerek Jetta modeline yeni bir görünüm kazandırdı.

Jantlar üzerinde de güncellemeye giden marka 16 ile 18 inç arası jantları tercih etti. Panjurlar ise hem standart versiyonda hem de GLI versiyonunda yeniden dizayn edildi.

İç Mekânda Deri Koltuklar Bizleri Karşılıyor

multimedya bölümünde de çeşitli güncellemeler yapılan araçta 8 inç dijital gösterge ekranı standart hale getirildi. GLI paketinde bu ekranın boyutu 10 inç.

Giriş seviyesinde kumaş koltuklarla karşımıza çıkan araçta üst seviyelerde ise deri ve suni deri koltuklara yer verildiğini belirtelim. GLI versiyonda ise delikli deri koltuklar ve kırmızı detaylar bizleri karşılıyor. Araçlara ısıtmalı ön ve arka koltuklara yer verildiğini de belirtelim. Bununla beraber havalandırma özelliğine sahip ön koltuklar opsiyon olarak bizlere sunuluyor.

Mevcut Volkswagen Jetta'nın kaputu altındaki 1.4 litrelik benzinli ünite, makyaj operasyonu ile birlikte yerini Taos'ta da bulunan 1.5 litrelik üniteye bırakıyor.

GLI Versiyonu 231 Beygir Güç Üretecek

Teknik açıdan da güncellemeler alan model 160 beygir güç ve 250 Nm tork üretebilen dört silindirli bir motor ile geliyor. Araç kullanıcılarına 6 ileri Manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği de sunuyor. GLI versiyonunda ise 231 beygir güç ve 350 Nm tork üreten motora yer verildiğini belirtelim. Şanzıman seçeneği ise 6 ileri manuel ya da 7 ileri DSG olarak karşımıza çıkıyor.

2021’in Son Aylarında Bay ilerde Olacak

2021’nin son çeyreğinde ABD’de yerini alması beklenen model için Volkswagen fiyatları henüz belirlemedi. Ancak 19 bin dolardan başlayan fiyatlarla showroomlarda yerini alması bekleniyor.