Lewis Hamilton'ın Türkiye GP'sini Kazandığı Araç Satışa Sunuldu

Lewis Hamilton'ın Türkiye GP'sini Kazandığı Araç Satışa Sunuldu

Formula 1'in en donanımlı pilotları arasında yer alan Lewis Hamilton'ın aracı satışa çıkarıldı. 7 kez dünya şampiyonu pilotun aracının yüksek rakamlara alıcı bulması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en hızlı mikro otomobilinin müzayedeye sunulacağını sizlerle paylaşmıştık. Aynı müzayede evi olan RM Sotheby's, bu kez de 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton'ın 2010 yılında düzenlenen Türkiye GP'sini kazanan Formula 1 aracını satışa çıkardığını duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın satış fiyatının 5 ile 7 milyon dolar arasında olacağını belirtelim. McLaren MP4-25A, Mercedes markasının FO 108X 2.4 litrelik V8 motorundan gücünü alıyor. McLaren markasının daha sonradan yasaklanan F-Kanal sistemini kullanan bu otomobil, düzlüklerde yaklaşık 10 km/sa avantaj sunuyordu.

Formula 1 Tarihine Geçti

Kariyerine 2007 yılında Melbourne ile başlayan Hamilton, o günden bugüne tam 270 Grand Prix'ye katıldı. 5.170 turu lider götüren Hamilton, dünyanın en donanımlı yarış pilotları arasında yer alıyor. Kariyerinde 98 galibiyet, 71 podyum ve 100 pole pozisyonu kazanan Hamilton, son dört F1 şampiyonasını da üst üste kazanarak kırılması zor bir rekorun da sahibi.

Bu özel modelden oldukça az sayıda bulunması aracı özel kılan detaylardan. RM Sotheby's, bu araçtan dünya üzerinde kaç tane olduğunu tahmin edemiyor olsa da bir elin parmak sayısını geçmediğini hepimiz biliyoruz. Hamilton, 18 Haziran'da 2021 Britanya Grand Prix'sinde şampiyona liderliğini korumaya çalışacak.

Advertisement