Otomotiv İhracatı Nisan Ayında Yüzleri Güldürdü

Otomotiv İhracatı Nisan Ayında Yüzleri Güldürdü

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine bakılırsa, Türkiye otomotiv endüstrisi nisanda yüzde 313 artışla 2,5 milyar dolar ihracat rakamına ulaştı.

Global ekonominin son 15 yıldır sektörel bazda ihracat şampiyonu olan otomotiv endüstrisi, nisan ayı ihracatında yüzleri güldürdü.

Uludağ otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine bakılırsa, Türkiye otomotiv endüstrisi nisanda yüzde 313 artışla 2,5 milyar dolar ihracat rakamına ulaştı. Nisanda bu yılki ihracat ortalamasında bir rakam sergileyen endüstride ilk 10 ülkenin tamamına yüzde 3.438’e varan oranlarda yüksek artışlar gerçekleşti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Uzmanlara bakılırsa geçen yıl pandeminin başlamasının ardından nisan ayının çok düşük bir rakamla kapandığı da belirtildi. Tam kapanma sürecine paralel aşılama oranlarının yükselmesi ile pandeminin etkisinin giderek azalacağına ve piyasaların ikinci çeyrekle birlikte bir toparlanmaya gideceği de tespitlere eklendi.

Türkiye ekonomisinin son 15 yıldır sektörel bazda ihracat şampiyonu olan ve doğrudan 300 bin kişiye istihdam sağlayan otomotiv endüstrisi, nisan ayı ihracatında baz etkisiyle üç haneli rakamlarda artış gösterdi. Uludağ otomotiv endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verileri baz alındığı zaman Türkiye otomotiv endüstrisi nisanda yüzde 313 artışla 2,5 milyar dolar ihracat rakamına ulaştı.

Sektör Nisan ayı itibariyle bu yılki aylık ihracat ortalamasında bir rakamla karşımıza çıktı. Türkiye ihracatında ilk sırada yer alan otomotiv sektörünün aldığı pay da yüzde 13 olarak kayıtlara eklendi. Yılın ilk dört ayında otomotiv endüstrisi ihracatı yüzde 34 artışla 10,2 milyar dolar olurken, ilk dört aydaki ortalama aylık ihracat 2,54 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Advertisement