Lewis Hamilton Yeni Bir Rekora İmza Attı!

Lewis Hamilton Yeni Bir Rekora İmza Attı!

Formula 1'de Macaristan Grand Prix'inde yeni bir rekor bizleri karşıladı. Mercedes markasının ingiliz sürücüsü Lewis hamilton, sıralama turlarının galibi oldu. Aynı pistte en çok pole pozisyonuma sahip olan sürücü Hamilton oldu.

Formula 1'de Macaristan Grand Prix'inde yeni bir rekor bizleri karşıladı. Mercedes markasının ingiliz sürücüsü Lewis Hamilton, sıralama turlarının galibi oldu. Aynı pistte en çok pole pozisyonuma sahip olan sürücü Hamilton oldu.

Formula 1’de bu yılın 12. yarışı Macaristan Grand Prix'i yeni bir rekor ile karşımıza çıktı. 7 kez dünya şampiyonu olarak karşımıza çıkan Lewis Hamilton, Macaristan’da dokuzuncu kez pole pozisyonunun sahibi oldu. Pistte sıralama turlarını en çok zirvede bitiren pilot olarak karşımıza çıktı.

Hamilton'ı, efsane sürücü Michael Schumacher ve Ayrton Senna izliyor. Alman pilot Schumacher, Japonya'nın suzuka pistinde 8 kez pole pozisyonunu kazanana sürücü olarak tarihe geçmişti.

Ayrton Senna ise Imola Grand Prix'inde 8 kez ilk sırada yer aldı. Lewis Hamilton bununla beraber Melbourne Grand Prix'inde 8 kez pole pozisyonu kazanmayı başaran sürücü olarak karşımıza çıktı. Hamilton bunun yanında kendine ait en çok pole pozisyonu kazanma sayısını da 103'ten 104'e yükseltti.

Advertisement