Alonso Antrenmanların Oldukça Verimli Olduğunu İfade Etti!

Alonso Antrenmanların Oldukça Verimli Olduğunu İfade Etti!

Aston Martin sürücüsü Fernando Alonso, oldukça karmaşık bir tablonun meydana geldiği Macaristan GP’sinin cuma antrenmanlarının çalışmalar açısından oldukça iyi geçtiğini ifade etti. Birinci antrenman seansında yağmurun yağması yarışı olumsuz etkiledi.

Aston Martin sürücüsü Fernando Alonso, oldukça karmaşık bir tablonun meydana geldiği Macaristan GP’sinin cuma antrenmanlarının çalışmalar açısından oldukça iyi geçtiğini ifade etti.

Birinci antrenman seansında yağmurun yağması yarışı olumsuz etkiledi. Takımlar ikinci antrenmanda kuru zemin lastikleri kullanmaya çalıştı. Ancak yeni lastik kuralları ile beraber çok fazla sürüş gerçekleşmedi ve birçok farklı program ve sonuç sebebi ile belirsizlik meydana geldi.

Son zamanlarda, sezon başında yer alan performansının oldukça uzağında olan Aston Martin sürücüsü, günü 8. sırada tamamladı.

Alonso, "Hungaroring'de yağmur ve rüzgarlı koşullarla karışık bir gün oldu. Birinci antrenmanda zaman kaybettik ve çok fazla pist üstü zamanı olmadı. Ancak bu herkes için aynıydı. İkinci antrenmandan maksimumu çıkardık ve özellikle yarış koşulları için çok faydalı veriler topladık."

"Genel olarak bugün mutluydum, bakalım kuru zeminde geçmesini umduğumuz sıralamalarda neler yapabileceğiz?" ifadelerini kullandı.

Alonso'nun takım arkadaşı Lance Stroll ise 12. Sırada günü sonlandırdı. Sürüşten keyif aldığını ifade etti.

Stroll, "Hungaroring'de yeniden piste çıkmak güzeldi. Burası gerçekten sürüş yapmaktan keyif aldığım bir pist. Birinci seansta kısıtlı sürüş yaptık. Sağanak yağmur nedeniyle yaklaşık 10 tur attık. 2. seans AMR23'te test ettiğimiz bazı farklı parçalar nedeniyle daha yoğun geçti."

"Çok şükür yağmur durdu ve oldukça yoğun bir program uyguladık. Sıralamalar öncesinde birkaç değişiklik yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Veriler üzerinde çalışıp sıralamalara hazırlanacağız." İfadelerini kullandı

Advertisement