Karşınızda Ferrari SP51

Karşınızda Ferrari SP51

Ferrari, geçtiğimiz yıllarda oldukça ses getiren tek seferlik seriler ile karşımıza çıkmıştı.

Ferrari, geçtiğimiz yıllarda oldukça ses getiren tek seferlik seriler ile karşımıza çıkmıştı. Örnek olarak  Omologata, F12 TRS ve SP48 Unica için bunlardan yalnızca birkaçı diyebiliriz. Şimdi ise İtalyan menşeili otomobil üreticisi Ferrari, Ferrari SP51 ismini verdiği tek seferlik aracı ürün yelpazesine eklemenin gururunu taşıyor.

Ferrari, roadster'ı, 812 GTS'yi temel alarak tasarımını gerçekleştirdi. Araç, bu sebepten dolayı yüksek ihtimalle 812 GTS'nin aynı motoruna sahip, önden motorlu, V12 ile çalışan bir araç olacağını tahmin ediyoruz. Bu araç, toplamda ürettiği 796 beygir gücü ile 340 kilometre azami hıza sahip olabilecek.

Aracın stiline bakacak olursak, bu SP51'in diğer tek seferlik modeller kadar yırtıcı olmadığını görüyoruz. Aracın ön ızgarası daha büyük bir şekilde karşımıza çıkarken açıkta kalan karbon fiber taşıyor. Bununla birlikte farlar ve arka lambalar da farklı şekillerde karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dış kısmı kapsayan Rosso Passionale adlı boyanın SP51'e özel olarak geldiğini söyleyelim. Aracın ortasını saran mavi ve beyaz kaplama, 1955 Ferrari 410 S'den ilham alınarak tasarlanmış.

Ferrari'nin aracın fiyatı ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını belirtelim.