Yeni Honda NSX Elektrikli Olarak Karşımıza Çıkabilir

Yeni Honda NSX Elektrikli Olarak Karşımıza Çıkabilir

​​​​​​​Honda NSX’in ne zaman çıkacağı, hangi özelliklerde olacağı ise henüz kesin olarak belli değil. Fakat otomobille ilgili en çok merak uyandıran şeyin, hangi güç aktarma organlarıyla karşımıza çıkacağı.

Honda NSX’in ne zaman çıkacağı, hangi özelliklerde olacağı ise henüz kesin olarak belli değil. Fakat otomobille ilgili en çok merak uyandıran şeyin, hangi güç aktarma organlarıyla karşımıza çıkacağı. Japonya’nın süper otomobili olan NSX için bir elektrifikasyon sürecinden söz edildiği oluyor ve Honda’nın Kuzey Amerika pazarındaki premium markası olan Acura’nın başkan yardımcısı John Ikeda, Nikkei Asia gazetesine verdiği röportaj da bazı konulara değindi.

NSX’in yeni versiyonu sorulduğunda konuyla ilgili Ikeda, “üzerine bahse girerim ki elektrikli olacak.” İfadeleri ile dikkat çekti. Japon yöneticinin verdiği bazı bilgilere göre, araç elektrikli olacak olmasına rağmen yeni model sürüş keyfinden hiçbir şey kaybetmeyecek. Fakat yine de hala resmi bir açıklama olmadığını belirtmekte fayda var. Son sözü ise Honda’nın başkanı ve CEO’su olan Toshihiro Mibe söyleyeceğini belirtelim.

Ikeda aslında geçtiğimiz Nisan ayında, Honda’nın iki spor otomobilinin, üzerinde çalışmalar yaptığını doğrulamış ve bu açıklamalardan sonra bu modeller ile ilgili Honda’dan ilk teaser görüntüleri paylaşılmıştı.

Advertisement