Hyundai, Ioniq 6 ve Ioniq 7 Modelini Doğruladı

Hyundai, Ioniq 6 ve Ioniq 7 Modelini Doğruladı

Hyundai bugün, Ioniq 5 ismini verdiği elektrikli crossover modelinin ABD lansmanı da gerçekleştirildi. O lansmanda Hyundai, iki yeni elektrikli modelini doğruladı.

Hyundai bugün, Ioniq 5 ismini verdiği elektrikli crossover modelinin ABD lansmanı da gerçekleştirildi. O lansmanda Hyundai, iki yeni elektrikli modelini doğruladı.

Hyundai tarafından doğrulanan bu iki yeni elektrikli modelden ilki, Hyundai Ioniq 6 ismindeki orta boyutlu bir sedan otomobil diyebiliriz. Hyundai Prophecy Concept adlı konsept sedan ile benzer tasarım detayları taşıyacağı düşünülen bu aracın piyasaya 2022 yılında çıkacağı açıklandı.

Doğrulanan ikinci yeni elektrikli model ise büyük bir SUV oldu. Onun ismi de Hyundai IONIQ 7 olarak açıklandı. 3 sıra koltuklu bir SUV olması beklenen bu aracın piyasaya çıkış tarihi ise 2024 yılı olarak duyuruldu.

Uzun Bir Menzil Mesafesine Sahip

Bu araçlar ile ilgili daha fazla açıklanan bir bilgi olmadı. Ancak kendimiz tahminde bulunacak olursak, IONIQ 5 bile şimdiden 480 km gibi başarılı bir menzil değeri sunabiliyorsa, bu iki yeni modelde daha iyi menzil değeri olduğunu görüyoruz. Özellikle elektrikli otomobil üreticileri yavaş yavaş lityum-iyon bataryalar yerine katı hâl (solid state) batarya kullanımına geçtikleri için daha yüksek menzil değerleri elde edebilecekler. Bu teknoloji 2022 yılına yetişmese de 2024 yılına yetişebilir.

Diğer yandan Hyundai Ioniq 5 ise ABD'de 2021'in sonbahar aylarında satışa sunulacak. Fakat İngiltere'de geçtiğimiz haftalarda çoktan satışa çıktı. Hatta geçtiğimiz günlerde bu aracın Norveç'e gemilerle nakil edildiğini görmüştük. Hyundai şimdiden satış operasyonlarına dünya genelinde başlamış durumda. IONIQ 5'in başarılı özellikleri ve etkileyici retro tasarımı sayesinde çok satacağını da düşünüyoruz.

Advertisement