150 Adet Var ve 1 Tanesi Satışa Çıkıyor

150 Adet Var ve 1 Tanesi Satışa Çıkıyor

Dünyada sadece 150 adet bulunan mikro otomobillerden birisi satışa çıkacak. Açık artırma ile satılacak olan mikro otomobil sektörün az bulunan modelleri arasında yer alıyor.

2021 yılının otomotiv sektörü devasa crossover ve SUV modeller ile karşımıza çıkıyor. Hem güvenlik anlamında hem de konfor anlamında oldukça tercih edilebilir olan bu opsiyonlar yaklaşık 60 yıl önce sektörde oldukça azdı. Onun yerine şu an aşağıda görebileceğiniz TG 500 isimli mikro otomobiller yer kaplıyordu. Dikkat çeken dizaynı ile ön plana çıkan araç, dünyanın en hızlı mikro otomobilleri arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Açık Artırma İle Sahibini Bulacak

TG 500 modelinin lakabının Tiger yani kaplan olduğunu da vurgulayalım. F.M.R. isimli üretici, kendisini bir Messerschmit KR 200 modelinin monokok şasisi ile otomobil sektörüne kazandırmış. Ancak üstünde yükselen şasiyi kullanan aracın aksine Tiger, dört tekerden güç alıyor. Araçta daha geniş frenlere yer verildiğini belirtelim. Ayrıca araçta ön ve arka farlar ve süspansiyonlara da yer verilmiş. Mikro otomobil, yüksek gücünü dengede tutmak için tüm teknolojileri üzerinde barındırıyor diyebiliriz.

Yüksek Hızlı Terimi Araca Özgü Diyebiliriz

Baktığımız zaman burada kullanılan "yüksek" terimi sizi korkutmasın. Ancak mikro otomobil olduğu için otomobilin boyutlarına göre yüksek diyebiliriz. Günümüzün ağır Sedan modellerinden dah yavaş diyebiliriz. 0-100 km/s hızlanması 30 saniyeye yakın süren model, 125 km/s'lik azami hızı ile karşımıza çıkıyor. İki silindirli 494 cc'lik bir motorun yer verildiği Tiger modeli toplamda 20.5 bg güce sahip.

Bu mikro otomobilin 2 koltuklu olduğunu da belirtelim. Dört ileri vitesli bir şanzımanın yer verildiği aracın yan aynaları, açılabilir penceresi ve tasarım dili oldukça dikkat çekiyor. RM Sotheby tarafından açık artırma ile satılacak modelin 125.000 - 165.000 dolar arasında bir fiyat etiketi ile kendine sahip bulacağı tahmin ediliyor. Dünya üzerinde yalnızca 150 adet kaldığı tahmin edilen model sektörün incileri arasında gösteriliyor. Elbette ona sahip olacak sadece 150 şanslı kişi olacak.