Volkwagen, ID.5 GTX Xcite’i Tanıttı

Volkwagen, ID.5 GTX Xcite’i Tanıttı

​​​​​​​Volkswagen, çıraklarının tasarımını yaptığı modelleri sergilemeye alışmış durumda. Daha önce Golf GTI ve R tabanlı modellerin tasarımını geliştiren bu ekip, şimdi de tamamen elektrikli ID.5'i örnek olarak kullanmaya karar vermiş görünüyor.

Volkswagen, çıraklarının tasarımını yaptığı modelleri sergilemeye alışmış durumda. Daha önce Golf GTI ve R tabanlı modellerin tasarımını geliştiren bu ekip, şimdi de tamamen elektrikli ID.5'i örnek olarak kullanmaya karar vermiş görünüyor. Ekibin kullandığı GTX türevi, çok daha hareketli bir kullanıcı grubunu hedeflediği görülüyor.

14 Volkswagen çırağının yaklaşık olarak 1 yıldır üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü model, henüz ilk kez otomobil alacak genç bir kullanıcı kitlesine hitap ettiğini söyleyebiliriz. Volkswagen Grubu'nun göz bebeği olan Lamborghini'nin ikonik rengi tercih edilen model, oldukça şık ve zengin bir tasarıma sahip.

Model, sıfırdan üretilmiş 22 inçlik alaşım jantlar ile pekiştiriliyor. Geniş yan marşpiyeller, ön ve arkada bulunan yeni çamurluklar da modelin tasarımında ki diğer detaylar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İç kabinde Alcantara ve vegan deri kullanıldığını görüyoruz. Ayrıca ekip ses sistemini de güçlendirmeyi ihmal etmemiş. Bu özelliklerin yanında aracınızı park ettikten sonra bagajdaki elektrikli kaykayı da kullanabildiğinizi belirtelim.

Volkswagen, yeni ID.5 Xcite'ı İsviçre'de düzenlediği ID. Meet etkinliğinde tanıtımını gerçekleştirdi. Modelin şimdilik bir konsept olarak kalacağını söyleyelim. Ancak gelecekte Volkswagen'in bu modeli üretime alabileceğini de belirtelim.