Ferrari Purosangue Tanıtıldı

Ferrari Purosangue Tanıtıldı

​​​​​​​Her geçen gün büyüyen SUV yarışına sonunda Ferrari de katılmış oldu. Şimdiye kadar süper otomobilleri ile tanıdığımız İtalyan üretici Ferrari, SUV pazarındaki büyümeye daha fazla sessiz kalamadı.

Her geçen gün büyüyen SUV yarışına sonunda Ferrari de katılmış oldu. Şimdiye kadar süper otomobilleri ile tanıdığımız İtalyan üretici Ferrari, SUV pazarındaki büyümeye daha fazla sessiz kalamadı.

Ferrari tarihindeki ilk dört kapılı model olan Purosangue, SUV yarışına hızlı bir giriş yapmış oldu. Ferrari Purosangue, sahip olduğu 6.5 litrelik V12 motorundan 725 beygir güce sahip ve 716 Nm tork üretebiliyor. Motorun maksimum deviri 8.250 d/dak. olarak karşımıza çıkarken motor gücünü 8 ileri çift kavramalı şanzımanla birlikte dört tekerleğe birden aktarabiliyor.

Ferrari Purosangue bu teknik özellik rakamları ile birlikte piyasadaki en güçlü SUV model konuma yerleşmiş oldu. Karşılaştırmak gerekirse; Aston Martin DBX 707, sahip olduğu 707 beygir güç ile Ferrari Purosangue’ye en çok yaklaşan araç konumunda.

Ferrari, yeni SUV modelinin 100 kilometre hıza 3.3 saniyede ulaştığını paylaştı. Bu konuda ise Aston Martin DBX 707 ve Lamborghini Urus Performante de aynı süreyi yakalamış durumda. Fakat Ferrari Purosangue, sahip olduğu 310 kilometrelik maksimum hız ile bu iki modelin önüne geçmeyi başarmış oldu.

Aracın içerisinde de günümüz teknolojisinden esintiler olduğunu söyleyelim. 2+2 kişilik oturma düzenine yer verilen iç mekan genel olarak şık bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. İç mekanda iki ana dijital ekran dikkatlerden kaçmıyor. Bu ekranlardan biri dijital gösterge paneli olarak sürücünün önünde araç hakkında tüm bilgileri verirken diğeri ise yolcu koltuğunun önünde konumlandırılmış vaziyette karşımıza çıkıyor.

 

Advertisement