Formula E'nin Yeni Jenerasyonu Nasıl Olacak?

Formula E'nin Yeni Jenerasyonu Nasıl Olacak?

Küresel ölçekte en rekabetçi organizasyonlar arasında yer alan Formula E'nin bu hafta 9. Sezonu başlayacak.

Küresel ölçekte en rekabetçi organizasyonlar arasında yer alan Formula E'nin bu hafta 9. Sezonu başlayacak. Mexico City E-Prix ayağı ile başlayacak olan seri öncesi Formula E'nin bilmeniz gereken detaylarını sizin için derledik.

Yüzde yüz elektrikli motor sporları serisi Formula E, küresel ölçekte en gelişmiş tamamen elektrikli araçları ve simge haline gelen şehirlerde yarışarak elektrikli araç teknolojisini hem duyurmaya hem de bu teknolojiye öncülük etmeye devam ediyor.

Küresel otomotiv şirketlerinin birbirleri ile mücadelesi her geçtiğimiz gün artıyor. Formula E, 11 takım, 22 pilot ile 9. sezon ile karşımıza çıkacak. 2023 senesinde Formula E için bu seri büyük bir önem teşkil ediyor. Ancak kurulduğu 2014 yılından bu yana kadar gördüğü en büyük değişimler bu seride gerçekleşecek.

Otomobillerin, yarış formatının, pilotların ve yarış takımlarının değiştiği 9. sezon öncesinde bilmeniz gereken detayları sizin için hazırladık.

Gen3 otomobilleri ile ilgili yeni sezon öncesi konuşmaya başlayalım. Bu sezonun Formula E için neden çok önemli olduğunun da altını çizelim. Aslında son birkaç yıldır Formula E için kesinlikle oldukça iyi günler geçmedi. Formula E'nin imajının zarar alması ile beraber elektrik teknolojisinin motor sporlarındaki geleceği açısından pozitif günle geçirmediğini belirtelim. Elektrik teknolojisi özellikle son dönemlerde istenilen düzeyde gelişme kaydedemedi. 2021 Valencia E-Prix Formula E'nin imajına oldukça zedeledi. Bu E-Prix elektrik teknolojisinin neden yakın bir dönemde F1'in geleceği olamayacağını da bizlere gösterdi.

Tüm bunlarla beraber büyük markalar da seri için memnun değildi. Audi, BMW, Mercedes gibi büyük otomobil markaları artık Formula E'nin pazarlama anlamında zayıf olduğunu bizlere gösteriyordu.

Otomobillerin batarya teknolojisinin gelişimine izin verilmemesi ve serinin fazlası ile kaotik olması bir durum alması büyük markaları da bu seriden oldukça uzaklaştırdı. Yol araçları için önemli bir detay olarak ifade edebileceğimiz batarya teknolojisinin gelişiminin yasaklanması ve serinin kaotik durumu düşük TV reytingleri ile birleşince büyük markalar için yolun sonu göründü diyebiliriz.