Lüks Otomobil Üreticisi Rolls-Royce 2022 Yılında Satış Rekoru Kırdı

Lüks Otomobil Üreticisi Rolls-Royce 2022 Yılında Satış Rekoru Kırdı

​​​​​​​Rolls-Royce, 2021 yılında satış rekorunu kırmıştı. Geride bıraktığımız 2022 yılında bu rekorunu geliştirerek yeni bir rekor kırmayı başardı.

Rolls-Royce, 2021 yılında satış rekorunu kırmıştı. Geride bıraktığımız 2022 yılında bu rekorunu geliştirerek yeni bir rekor kırmayı başardı. 2021 yılında dünya çapında toplamda 5.586 adetlik satış yapan lüks otomobil üreticisi, 2022 yılında bu rakamı yüzde 8 oranında arttırdı. Böylelikle Rolls-Royce, tarihinin en yüksek yıllık satış rekoru geliştirildi. Şirket, 2022 yılında dünya genelinde toplam 6.021 adet otomobil sattığını açıkladı.

Rolls-Royce bilindiği üzere lüks otomobil üretmesiyle ünlü bir şirket. Durum böyle olunca Rolls-Royce sahibi olmak isteyenler ciddi bir ücret ödemek zorunda kalıyor. O yüzden Rolls-Royce satışları diğer markalar ile kıyaslandığında daha az gözüküyor.

Dünya genelinde etkili olan ekonomik krize rağmen 2022 yılında Rolls-Royce yeni bir rekor kırmayı başardı. 2022 yılı genelinde, dünya çapında 6.021 adet satış yapılması ile 118 yıllık marka tarihinin en yüksek satış rakamına ulaşıldı.

2022 yılının Rolls-Royce için çok önemli bir yıl olarak tarihe geçtiği ifade eden Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller, hizmet verdikleri elliden fazla ülke de daha fazla ilgi görmeye başladıklarından belirtti. CEO Torsten Müller; Rolls-Royce satışlarının Kuzey Amerika, Çin ve Orta Doğu ülkelerinde artış gösterdiğini belirtti.

Şirket tarafından açıklanan rakamlara göre markanın 2022 yılında en çok satış yaptığı modeli, Cullinan modeli oldu. Cullinan SUV sınıfında yer alan bir araç, fiyatı ise 325.000 dolardan başlıyor. Araca eklenen opsiyonel özellikler ile bu fiyat daha da artabiliyor. Rolls-Royce alan tüm kullanıcıların Cullinan modelini opsiyonel ekipman eklemeden aldığı bir senaryoda bile şirket en az 1.9 milyar dolar yıllık kar elde ediyor.  Tabii ki Rolls-Royce alan bir kullanıcının aracı en temel halinde almasını beklemek biraz garip olacağından dolayı şirketin yıllık geliri çok daha fazla olacaktır.

Bilindiği üzere marka, seri üretim yapmak yerine kullanıcı odaklı, araçta özelleştirme yapıyor. Kişiye özel yapılan bu özelleştirmeler, Rolls-Royce otomobil fiyatlarını ortalama olarak 500.000 dolar civarına çıkarıyor. Ortalama fiyata göre hesapladığımızda Rolls-Royce'un 2022 yılında satış yaptığı 6.021 adet otomobilden yaklaşık olarak 3 milyar doların üzerinde kar elde ettiğini söyleyebiliriz.

Advertisement