Hamilton: "Başarının değerini artık daha iyi anlıyorum"

Hamilton: "Başarının değerini artık daha iyi anlıyorum"

Lewis Hamilton, Mercedes markasının 2022 yılındaki mücadelesi sonrası, başarıları geçmişte olduğundan daha fazla takdir ettiğini ifade etti. 2022 yarış yılı Hamilton'ın F1 kariyeri için oldukça değişik bir sezon olarak kayıtlara geçti.

Lewis Hamilton, Mercedes markasının 2022 yılındaki mücadelesi sonrası, başarıları geçmişte olduğundan daha fazla takdir ettiğini ifade etti. 2022 yarış yılı Hamilton'ın F1 kariyeri için oldukça değişik bir sezon olarak kayıtlara geçti. Yedi kez Dünya Şampiyonluğuna ulaşan ve daha önce yarıştığı her yılda en az bir yarış kazanma başarısı göstermişti. Fakat geçen yıl bunu başaramadı ve en iyi sonucu beş kez elde ettiği ikincilik olarak karşımıza çıktı. Bu durum Hamilton'ın kendisini çok fazla içinde bulduğu bir durum olarak karşımıza çıkmıyor. Formula 1 kariyeri başlamadan önce galibiyetsiz geçirdiği son sezon 2001 yılıydı.

Yedi Dünya Şampiyonluğunu düşündüğümüz zaman, 38 yaşındaki pilotun 2022 yılında bu sebeple 'uykusuz kalmış olması' bir ihtimal değil. Fakat sezon sezona yeni bir bakış açısının kendisinin ve takımın 'başarıları daha fazla takdir etmesini' sağladığını da sözlerine ekledi.

Küresel bir yayın organına konuşan Hamilton, “Bu durum motivasyonumu düşürmedi." İfadelerini kullandı. Hamilton daha önce de ilk sırada olmadan geçirdiği sezonlar olduğuna emin olduğunu vurgulayarak kartingdeki 2001 yılını bu duruma örnek gösterdi.

Geçtiğimiz sezon Dünya Şampiyonluğu için mücadele etmek istediklerini dile getiren Hamilton sezonun başlarında mücadele edemeyeceğimizi fak ettik ancak yine de bazı sonuçlardan zafer hissiyatı aldık sözlerini söyledi. Geçtiğimiz dönmelerde oldukça fazla başarı elde ettiklerini sözlerine ekleyen Hamilton bu durumdan hoşnut olduklarını da ifade etti. Yarış kazanmalarının beklene bir durum olduğunu ve bu durumun hem çok garip hem de harika bir duygu olduğunu ifade etti.

Beşincilik için mücadele ettiklerini ve herkesin bu durumda heyecanlı olduğunu dile getiren İngiliz pilot ardından dördüncülük için mücadele ettiklerini ve yine herkesin bu durumdan oldukça heyecanlı olduğunu ifade etti. Dördüncülük ya da beşincilik hedefinin bile takımını heyecanlandırdığını ifade etti. Bununla beraber ileriye doğru mücadele etme isteği, ilk kez üçüncü sıraya ya da ikinci sıraya sahip olmak ve olmak istediği yere yakın bir durumda olmanın da Hamilton’u heyecanlandırdığını ifade etti.

Hamilton sözlerini sezon ilerledikçe aracın ve kendisinin daha da iyi anlaştığını ve tüm ekip ile beraber harika çalıştığını söyleyerek tamamladı.

Advertisement